Rallye Dakar 2020 si vyžádala lidskou oběť: Zemřel motocyklista Paulo Goncalves

V sedmé etapě Rallye Dakar zahynul portugalský motocyklista Paulo Goncalves. Čtyřicetiletý jezdec měl podle organizátorů těžký pád na 276. kilometru rychlostní zkoušky, při kterém utrpěl vážná zranění. Záchranáři ho našli v bezvědomí a snažili se ho na místě oživit. Po převozu vrtulníkem do nemocnice už lékaři nemohli zkušenému závodníkovi pomoct.

Goncalves startoval na Dakaru již potřinácté. Největšího úspěchu dosáhl v roce 2015, kdy skončil celkově druhý. Třikrát se během svých startů v náročné soutěži radoval z etapového prvenství. Čtyřikrát se umístil v první desítce konečného pořadí.

Na letošním ročníku Dakaru, který se poprvé koná v Saúdské Arábii, už byl Goncalves bez šancí na dobrý celkový výsledek. Ve třetí etapě se mu porouchal motor a nabral velkou ztrátu. Po šesti etapách figuroval na průběžném 46. místě.

Dakar zasáhla smrtelná nehoda po čtyřech letech, poslední tři ročníky v Jižní Americe se obešly bez ztrát na životech. Goncalves se stal 25. obětí soutěže z řad závodníků. Celkem během dakarské rallye, která se začala jezdit v roce 1979 v Africe, přišlo o život již sedm desítek lidí.

Paulo Goncalves Rally Dakar

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Putin něco chystá, naznačil Pistorius. Má víc zbraní a munice, než kolik využije na Ukrajině

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy