Společnost CAS představila nové schopnosti prediktivní retrosyntetické analýzy v systému SciFinder-n

Řešení příští generace dále urychluje vytváření nápadů a účinnost při vývoji nových chemických syntéz

V rámci svého trvalého závazku pomáhat lídrům v oblasti výzkumu a vývoje v urychlování vědeckých objevů, organizace CAS, divize společnosti American Chemical Society, dnes oznámila zpřístupnění průlomové schopnosti retrosyntetické analýzy v systému SciFindern. Toto řešení syntetického designu podporovaného počítačem (CASD) využívá technologii AI, podporovanou nesrovnatelnou sbírkou vědecky zpracovaného obsahu společnosti CAS. Využívá také oceněnou technologii ChemPlanner společnosti John Wiley a Sons, Inc., která nyní identifikuje předpovídané retrosyntetické cesty pro známé i nové sloučeniny.

„Syntetické plánování je ve výzkumně vývojovém postupu klíčovým krokem a je často významným překážkou bránící rychlosti zavádění na trh," říká Tim Wahlberg, viceprezident pro produktový management společnosti CAS. „Zákazníci nadšeně reagovali na nové možnosti retrosyntetické analýzy, které jsme spustili v loňském roce v systému SciFindern, a jsme nadšeni, že můžeme tuto technologii rozšířit o prediktivní vylepšení, která umožňují chemikům být výrazně inovativnější, sebevědomější a efektivnější".

Plánovač retrosyntézy SciFindern využívá pokročilý retrosyntetický server ke konstrukci cest k požadovaným sloučeninám sestávajícím z experimentálních a predikovaných reakčních kroků ze 121 milionů reakcí ve sbírce CAS, shromážděných během 110 let chemického výzkumu. Lidsky vytvořený vědecký obsah organizace CAS je považován za nejkomplexnější na světě. Spárování AI s tímto jedinečným, vysoce kvalitním datovým souborem maximalizuje možnosti technologie CASD a poskytuje nové poznatky, které pomáhají řešit náročné výzvy spojené se syntézou.

Dynamické a interaktivní plány vytvořené v systému SciFindern umožňují chemikům snadno přezkoumat alternativní reakční kroky, což poskytuje intuitivní prostředky pro inspiraci nového myšlení, hodnocení alternativních strategií syntézy a porovnání taktických přístupů. Schopnosti retrosyntetické analýzy v systému SciFindern podporují klíčové pracovní postupy chemického výzkumu a vývoje, včetně syntézy nových inovací molekulárních entit, rozšiřování reakcí a identifikace příležitostí pro nový průlom ve vývoji metod. Zrychlení těchto klíčových kroků v postupech výzkumu a vývoje umožní zákazníkům využívajícím systém SciFindern rychleji zavádět více nových inovací na trh.

O organizaci CAS

CAS, divize společnosti American Chemical Society, spolupracuje s organizacemi pro výzkum a vývoj na celém světě, aby poskytla realizovatelné vědecké poznatky, které jim pomohou plánovat, inovovat, chránit jejich inovace a předpovídat vývoj nových trhů a příležitosti. Vědečtí pracovníci, patentoví profesionálové a obchodní lídři z celého světa v komerčním, akademickém a vládním sektoru spoléhají na naše řešení a služby pro objevování a stanovení strategií. Využijte náš jedinečný obsah, specializovanou technologii a bezkonkurenční lidské znalosti a přizpůsobte si řešení, které vaší organizaci poskytne informační výhody. S více než 110 lety zkušeností nikdo neví o vědeckých informacích více než CAS. Více informací naleznete na stránkách www.cas.org.

O systému SciFindern

SciFindern, nejnovější a nejpokročilejší řešení z řady produktů SciFinder®, umožňuje vědcům eliminovat překážky v produktivitě a urychlit zavádění jejich inovací na trhu. Díky optimalizovanému přístupu k bezkonkurenční sbírce obsahu CAS, syntetickým plánovacím řešením a nejmodernějšímu serveru s relevantními daty v oblasti chemie je SciFindern partnerem vědeckých laboratoří, který jim umožňuje nejlepší možný výzkum v rekordním čase.

CAS, kontakt pro média:/b>

Tina Tomeo

614-447-3600

cas-pr@cas.org

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1029755/CAS_Logo.jpg

Klíčová slova USA-počítače-chemie-CAS

Oblast
USA, Kanada, OSN, svět a Arktida (us)

Kategorie
IT, telekomunikace
Chemický a farmaceutický průmysl

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.