Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Vlak začal hořet v Ejpovickém tunelu: Desítky hasičů i evakuovaných!

Autor: ČTK, VaB, rv - 
14. ledna 2020
22:49

Ve vlaku projíždějícím Ejpovickým tunelem na Plzeňsku začalo hořet! Jeden člověk se nadýchal kouře, zbytek cestujících musel být evakuován! Na místě zasahovalo dvacet jednotek hasičů. Plameny poničily dva vagóny. 

V železničním tunelu u Ejpovic hořel v úterý večer vlak. Událost se stala v tubusu ve směru od Plzně na Prahu.

„V Ejpovickém tunelu ve směru na Prahu došlo k požáru na vlakové soupravě. Požár vypukl zhruba v polovině tunelu. Byl zasažen první a druhý vagón za lokomotivou, požár lokalizovali zaměstnanci ČD. Ve vlaku cestovalo 36 cestujících, 35 jich bylo evakuováno nezasaženým tubusem směrem na Plzeň, jednu starší osobu odvezli hasiči svojí technikou a předali zdravotníkům," řekl Blesku mluvčí hasičů Petr Poncar. Na místo byl přistaven i evakuační autobus. 

Video  V Ejpovickém tunelu u Plzně začal hořet vlak, cestující evakuovali.  - HZS PK
Video se připravuje ...

U požáru zasahovalo velké množství hasičů i záchranářů. Podle Poncara byl ohněm zasažen první a druhý vagon za lokomotivou. Oheň lokalizoval personál vlaku. 

„Ošetřili jsme dvě osoby s dýchacími potížemi. Nikdo další z evakuovaných osob ošetření nepotřebuje," řekla mluvčí záchranářů Mária Svobodová..

Ejpovický tunel je dosud nejdelší tunel v ČR. Měří 4150 metrů a do provozu byl uveden po pěti letech výstavby poprvé 15. listopadu 2018, v obou tubusech je plný provoz od prosince 2018. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání