Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Sýkora kvůli špatným výsledkům skončil v čele extraligových Pardubic

Martin Sýkora už není šéfem extraligových Pardubic. Dozorčí rada hokejového Dynama jej odvolala z funkcí předsedy představenstva společnosti a generálního ředitele klubu.

Sýkoru nahradí nově zvolený Ivan Čonka, novým místopředsedou je Ondřej Heřman.

"Vzhledem k tomu, že má dozorčí rada indicie k tomu domnívat se, že Martin Sýkora hrubě porušil povinnosti vyplývající z povinností člena představenstva, především tím, že přijímal nehospodárná manažerská rozhodnutí a uzavíral nehospodárné závazky bez přiměřené garance finančního krytí, odvolala ho dozorčí rada bez nároku na odstupné," uvedl předseda dozorčí rady a primátor Pardubic Martin Charvát. Město je majoritním vlastníkem klubu.

Situaci v dolní části extraligové tabulky se věnoval nový Hokej fokus podcast:

Sýkora byl do čela pardubického klubu zvolen loni v květnu. Pod jeho vedením se Východočechům nepodařilo zlepšit výsledky, klub je v extralize poslední a v závěru základní části bude bojovat o to, aby z nejvyšší soutěže poprvé nesestoupil.

To bude úkol hlavně pro Heřmana. "Aby se reklamní slogan '70 let mezi elitou', se kterým Dynamo vstoupilo do sezony, nestal výsměchem," uvedli představitelé města. Heřman v představenstvu skončí 15. března, po 52. kole základní části. Chce se totiž stát strategickým partnerem a akcionářem, kterého město nyní hledá. Hlavním úkolem Čonky bude ekonomická stabilizace klubu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice - Olomouc
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články