Hlavní obsah

Trend first minute zájezdů stále sílí. Zájem je o Turecko, Řecko i Egypt

Novinky, mšv

Češi si rok od roku stále s větším zájmem kupují dovolenou v předstihu. Trend takzvaných first minute zájezdů podle oslovených cestovních kanceláří sílí. Mezi hlavní benefity patří zejména širší výběr nebo různé slevy. Popularita zůstává poměrně neměnná, zájem je o Turecko, Řecko, Bulharsko či Egypt.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle tiskového mluvčího CK Fischer Jana Bezděka je letos zájem o first minute zájezdy asi o 10 procent vyšší než vloni. „Na špici se momentálně drží Turecko, které bylo v roce 2019 vůbec nejrychleji rostoucí destinací, a tento nárůst potvrzuje i v předprodejích na letošní léto,“ sdělil Bezděk Novinkám.

Obchodní ředitel CK Exim tours Petr Kostka doplňuje, že větší zájem o včasně koupené zájezdy je i z důvodu, že kanceláře lákají na množství výhod. „Last minute dovolené bývají v letním období už hodně přebrané a klienti si to velice dobře uvědomují, proto nakupují s velkým předstihem, aby jeli na dovolenou tam, kam chtějí. Aktuálně máme prodanou téměř třetinu všech kapacit na léto 2020,“ uvedl Kostka.

Zájem o letní dovolenou u moře rok od roku roste.
Jan Bezděk, tiskový mluvčí CK Fischer

Mezi výhody při včasném nákupu například patří, že jedno nebo i dvě děti mají dovolenou zcela zdarma. Marketingový ředitel CK Alexandria Petr Šatný doplňuje, že nechybí ani nabídka pro starší ročníky nebo zvýhodněné ceny pro dospělé osoby na přistýlkách. „Ocení to jak rodiny se staršími dětmi, tak party kamarádů, které chtějí na dovolenou vyrazit společně,“ tvrdí Šatný. Dodává, že při nákupu first minute zájezdů lze ušetřit skutečně významné částky.

Istanbul je kosmopolitní brána do Orientu. Oslní vůněmi i tradiční kuchyní

Cestování

Zájem o včasně koupené zájezdy je opravdu velký. CK Exim Tours například u Egypta registruje 90% nárůst, u Řecka to je 87 %, a u Bulharska dokonce rovných 100 %.

„Zájem o letní dovolenou u moře rok od roku roste a těsně před létem už může být v některých destinacích a termínech problém sehnat místa v těch nejoblíbenějších hotelech,“ varuje Bezděk.

Turecko táhne čím dál víc

Popularita dovolenkových destinací zůstává víceméně stejná. Podle Šatného jsou nejprodávanější zájezdy do Řecka, Bulharska a na třetím místě je Turecko. Dobře se prý prodává i Španělsko. V CK Fischer se Turecko dokonce dostalo před Řecko, které bylo podle Bezděka dlouho absolutním favoritem. Z konkrétních letovisek jsou nejpopulárnější Turecká riviéra, španělská Mallorca a řecké ostrovy Rhodos a Kréta.

Cestovní kanceláře chystají i novinky. „Pro léto 2020 je to Černá Hora, destinace s krásnými plážemi a novými nebo zrekonstruovanými hotely a krátkou dobou letu,“ řekl Kostka. CK Alexandria zase láká na nový čtyřhvězdičkový hotel v Bulharsku.

Kam za nejkrásnějším řeckým západem slunce

Cestování

Reklama

Výběr článků

Načítám