Bentley Mulsanne končí výročním modelem, který vzdává hold motoru V8 řady L

přidejte názor
  • Automobilka Bentley jako rozlučku se svou vlajkovou lodí Mulsanne vyrobí 30 kusů s označením 6.75 Edition

  • Pozici vrcholného modelu po Mulsanne převezme Flying Spur

  • Vznikne pouze 30 kusů. Ručně je bude vyrábět Mulliner

Automobilka Bentley se loučí se svojí vlajkovou lodí 30kusovou edicí, kterou ručně postaví karosárna Mulliner. Současné provedení modelu Mulsanne, jehož jméno je odkazem na slavnou pravotočivou zatáčku okruhu v Le Mans, se vyrábí od roku 2010. V letech 1980 až 1992 vznikala první generace, jež však byla pouze přepracovaným Rolls-Roycem Silver Spirit.

Výroční model 6.75 Edition je zároveň poctou vidlicovému osmiválci řady L, který se do automobilů Bentley a Rolls-Royce montuje už 60 let. Vychází z povedení Mulsanne Speed. Zvenku je dobře rozpoznatelný podle chromových detailů okolo předních světlometů a zadních svítilen. Znak letícího písmene B na masce chladiče a koncovky výfuku jsou v tmavém provedení. Unikátní jsou také 21palcová pětipaprsková kola z lehké slitiny s leštěnými černými vnitřními stranami paprsků. Sání motoru je namísto stříbrné barvy vyvedeno v černé.

Plaketku odkazující na výroční model najdete nejen na prazích, ale také na středové konzole
Sání motoru je namísto stříbrné barvy vyvedeno v černé. Opět nechybí plaketa 6.75 Edition

Uvnitř se výroční model liší vyšitými emblémem 6.75 Edition na opěradlech, ovládání výdechů ventilace je v podobě víčka pro dolévání oleje a na analogových budících ve středovém panelu je vidět nastíněný řez motorem V8. Logo 6.75 Edition se po otevření dveří promítne na zem a osvětluje plochu při nastupování a vystupování.

S odchodem modelu Mulsanne přejímá úlohu vlajkové lodi Flying Spur, který se v roce 2023 objeví také v hybridní verzi. Prozatím nejsou známi žádné detailní informace, ale dá se předpokládat, že hybridní Flying Spur bude pohánět stejný přeplňovaný motor V6 3,0 l jako hybridní Bentaygu. V jeho případě dosahuje výkonu 330 kW (443 koní) a 700 Nm točivého momentu.

  • Žádné názory
  • Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?