Hlavní obsah

Je tohle očekávaný VW Arteon Shooting Brake? Vůz nezapře elegantní vzezření

Nejelegantnější Volkswagen současné nabídky má přijít i v kombi-verzi, nazvané moderně „shooting brake”. Jenže pro Evropu až někdy v roce 2021. Uniklé fotografie nekompletního vozu pravděpodobně ukazují variantu jen pro čínský trh.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Arteon (Ilustrační foto)

Článek

Volkswagen už téměř před dvěma lety hovořil o kombi-verzi elegantního sedanu Arteon, ale od té doby slyšíme z jeho strany téměř výhradně o elektromobilitě. Přesto není Arteon kombi mrtvý, můžeme-li věřit fotografiím, sdíleným v úterý na španělské facebookové stránce CocheSpias.

Podle čínských médií pocházejí tyto fotografie z továrny čínského koncernu VW-FAW v Čchang-čchunu a díváme se na vůz jménem Volkswagen CC Travel Edition. Chybějící díly na voze jsou vysvětleny tím, že obrázek pochází z výrobní linky, takže se nejedná o hotové auto.

Změny oproti evropskému Arteonu jsou na první pohled jasné. Kromě té v zadní části karoserie vidíme také střešní ližiny, oplastování blatníků a prahů a troufneme si odhadnout, že tohle auto má i větší světlou výšku.

Co je zatím neznámé, je nabídka motorů. Je ale pravděpodobné, že vůz dostane to, co má pod kapotou čínský Volkswagen CC; jak se tam Arteon jmenuje. To znamená dvoulitrový benzínový čtyřválec o 186 koních a 320 N.m, nebo v silnější verzi o 220 koních a 350 N.m.

Řídili jsme Škodu Kodiaq GT, specialitu pro Čínu

AutoMoto

Je víc než pravděpodobné, že CC Travel Edition se do Evropy nedostane. Arteon ve verzi kombi, pravděpodobně nazvané shooting brake, se ale podle starších zpráv má objevit i v Evropě. Volkswagen o tom hovořil zkraje roku 2018 a pak opět v srpnu 2019, kdy uvedl, že by takový vůz měl přijít do výroby koncem roku 2021.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám