5
Fotogalerie

Sluchátka B&O Beoplay E8 třetí generace budou menší a nabídnou mnohem delší výdrž

Mnoho značek loni uvedlo svá první True Wireless (zcela bezdrátová) sluchátka, někteří výrobci až letos, dánský Bang & Olufsen nachystal ale už svoji třetí generaci. 

Sluchátky B&O Beoplay E8 3.0 reaguje na rychlý vývoj technologií v této oblasti. Novinka tak nabídne delší výdrž baterie, ta bude až 7 hodin, což je podstatně více, než má stávající (4 hodiny). S dobíjecím pouzdrem, které nabije sluchátka čtyřikrát, to pak bude celkem 35 hodin poslechu hudby. Kožené pouzdro se nabíjí dvě hodiny, lze ale využít i bezdrátové nabíjení. 

Vylepšení a zmenšení o 17 % se dočkala sluchátka samotná, byla vylepšená ergonomie a má tak zajistit větší pohodlí. Zvojnásobilo se také množství mikrofonů, hovory tedy budou čistější a srozumitelnější. Vylepšení se dočkal i "Transparency Mode", který umožňuje příposlech okolí na jeden dotek. Bluetooth bude ve verzi 5.1, podporovány jsou kodeky AAC, aptX, SBC

Bang & Olufsen už tradičně sází na luxusní materiály (hliník, kůže) a kvalitní provedení, takže cena bude také vyšší, kolem 270 Euro. 

Na náročného zákazníka však už míří více výrobců, v prémiové třídě stále častěji už najdete také aktivní potlačení okolního hluku, a to za nižší cenu. Je tedy otázkou, jak se s rostoucí prémiovou konkurencí Bang & Olufsen popasuje. 

Určitě si přečtěte

Články odjinud