Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Z pardubické nabídky jsem byl v šoku, přiznal Rolinek

Velmi překvapený byl Tomáš Rolinek z návratu do extraligových Pardubic. Tým opustil na podzim, nyní by mu měl pomoci k udržení v nejvyšší soutěži. "Doufám, že budu platný," věří Rolinek.

Rolinka oslovilo nové vedení klubu po ukončení spolupráce s Martinem Sýkorou, jenž byl odvolán z funkce předsedy představenstva i generálního ředitele. "Byl jsem z toho v šoku. Vůbec jsem s něčím takovým nepočítal. Nečekal jsem to. Ani jsem nedoufal, že by se Pardubice ještě ozvaly. Ale jsem strašně šťastný, že se to stalo. Takže jsem kývnul," řekl Rolinek.

Jeho návratu hodně napomohl i přístup vrchlabského klubu. "Měli jsme džentlmenskou dohodu, že vydržím do konce sezony, jiné nabídky jsem vůbec neřešil. Situaci ale pochopili a pustili mě. Za to jim chci moc poděkovat. Odehrál jsem ještě ve středu zápas za Vrchlabí a hned dnes se zapojil do tréninku v Pardubicích," uvedl Rolinek.

"Doufám, že týmu budu nějak platný. Nejsem žádný spasitel nebo jeden člověk, který přijde a vše otočí. Nejsem Milan Gulaš, jenž umí jakožto nejlepší hokejista extraligy rozhodovat zápasy takřka sám. Jsem jiný typ. Ale moc chci pomoci, budu pro to dělat úplně všechno," řekl Rolinek.

Přesto k němu budou na východě Čech vzhlížet. Už dvakrát pomohl Dynamu v nedávné minulosti k záchraně ve vypjatých bitvách v baráži. "Dvakrát se to povedlo. A říkal jsem, že baráž už nikdy... To se tedy nakonec splní. Ale nevěděl jsem, že se do takové situace ještě někdy dostanu," řekl Rolinek.

Připustil, že na návrat nekývl okamžitě. "Nebudu lhát, rozmýšlel jsem se. Nebyla to sekunda ani hodina. Vždycky si říkám, že sliby se mají plnit. A já Vrchlabí něco slíbil. Ale když jsem viděl, jak k tomu tam přistoupili... Mám čisté svědomí. A teď už nepřemýšlím o ničem jiném, než abychom se zachránili," uvedl Rolinek.

Extraligu hrál naposledy v polovině září. "Ten skok je veliký. Čtyři měsíce jsem nehrál profesionální hokej, rozdíl tam bude. Proto ani neříkám, že budu hrát 20 minut a dávat mraky gólů. Chci přispět nějakým dílem, aby tady všechno dobře dopadlo. Jsem Pardubák, vyčítal bych si, že jsem do toho nešel. Záleží mi na Pardubicích. I kvůli lidem, kterých sem pořád chodí na hokej hrozně moc, i když je Dynamo poslední," řekl.

Hokej ve Vrchlabí, které ve druhé lize jasně vládne skupině Sever, si užíval. Za deset zápasů jen jednou nebodoval a připsal si 14 bodů (7+7). "Byl to takový můj hokejový důchod. Já opravdu počítal s tím, že tam tu sezonu dohraju a pomohu Vrchlabí k postupu. Užíval jsem si to, protože ten tým je skvělý s výbornými hráči," podotkl Rolinek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články