Hlavní obsah

Deriváty nového Volkswagenu Golf jsou na cestě. Jako první má přijet GTI do Ženevy

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Volkswagen chystá hned několik variant nového Golfu. Podle informací britského Autocaru se sportovní verze GTI dočkáme už na autosalonu v Ženevě, který startuje 2. března. Následovat bude extrémní R, ale také dieselové GTD či plug-in hybridní GTE.

Foto: Volkswagen

GTI - ilustrační foto

Článek

Loni představený Volkswagen Golf ve své osmé generaci sází hlavně na mildhybridní varianty běžných výbav. Ovšem ochuzeni nebudeme ani o rychlejší verze s příchutí motorsportu. Až legendární písmena GTI si podle informací Autocaru na čelo nový Golf připne už na autosalonu v Ženevě, který letos startuje 3. března.

Foto: Volkswagen

Nový Volkswagen Golf VIII. generace

Navzdory dřívějším spekulacím Britové s odkazem na zdroje v automobilce tvrdí, že nepůjde o hybridní provedení. GTI by se mělo stejně jako v minulé generaci spolehnout na dvoulitrový čtyřválec původem od Audi s výkonem kolem 250 koňských sil.

Nový Volkswagen Golf osmé generace přijíždí s pěti hybridními verzemi

AutoMoto

Design s červeným lemem mezi světlomety a drsnější, ale přesto decentním bodykitem je samozřejmostí. Pohon by měl být opět přední nápravy skrze elektronicky ovládaný diferenciál.

Hybridně, dieselově i hodně rychle

Další sportovní deriváty by měly následovat. Plug-in hybrid GTE se má technikou inspirovat ve větším stejnojmenném Passatu, tedy použít čtrnáctistovku s elektromotory.

Nová Škoda Octavia RS má být nejsilnější v historii

AutoMoto

Možná překvapivě nepřijdeme ani o dieselovou variantu GTD, která by měla využít dvoulitrového TDI s mildhybridním pomocníkem ve formě startér-generátoru. Vrcholné R by opět mělo mít přes 300 koní z dvoulitrového čtyřválce a konvenční pohon všech kol. Ve hře údajně zůstává i ještě výkonnější „erková” varianta s výkonem kolem 400 koní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám