Jan Brabec dostal šestihodinovou penalizaci

Motorkář českého týmu Big Shock Racing Jan Brabec po středečním strašidelném pádu, při kterém se mu zlomila řídítka, na místě využil pomoc s opravou. A motorku zvládl zprovoznit způsobem, který pravidla nepovolují. Za to vyfasoval šestihodinovou penalizaci,

Předposlední 11. dakarská etapa vedla závodníky zpět do původního bivaku v Haradh. Šlo o druhou maratonskou etapu, následující po noci strávené v bivaku uprostřed pouště bez týmového zázemí, kdy si jezdci museli na svých závodních strojích všechny případné technické opravy řešit svépomocí. Motocyklistovi týmu Big Shock Racing Janu Brabcovi se během maratonských etap podařilo překonat několik nástrah, které na něj na trati čekaly. Vzhledem ke špatnému signálu v obou bivacích se nepovedlo s Honzou spojit napřímo. Ale podle informací z týmu Big Shock Racing Jan Brabec po středečním strašidelném pádu, při kterém se mu zlomila řídítka, na místě využil pomoc s opravou. A motorku zvládl zprovoznit způsobem, který pravidla nepovolují. Za to Brabčák vyfasoval šestihodinovou penalizaci, která ho stála pár míst v pořadí. Rozhodující ale je, že dál srdnatě pokračuje v závodě, operované koleno zatím drží a do cíle už mu zbývá jen jedna jediná etapa.

Martin Macík, pilot žlutého kamionu, ale tu noc dostal zprávu, na kterou čekal už několik dní. Uprostřed pouště, v hangáru plném chrápajících kolegů závodníků, kde musel složitě lovit signál, se dozvěděl, že v Praze se mu narodila dcerka Mia. Maminka i miminko jsou v pořádku a drží palce tátovi. Není divu, že v dnešní etapě posádka žlutého kamionu dojela do cíle na parádním 5. místě a v celkovém pořadí poskočila zpět do TOP 5. „Jsem v konci předposlední etapy Dakaru a jsem fotřík. Narodila se nám krásná, obrovská dcera Mia Macíková. Dneska jsme zajeli perfektní etapu. Extrémně náročnou, 379 km jenom duny. Utrhli jsme držák kabiny, protože jsme si asi dvakrát skočili trošku víc. Letěli jsme start – cíl, jak jen to šlo. Auto fungovalo výborně. Málem jsem si ukroutil ruce, řadil jsem jak zběsilý. Všechno se zadařilo. Mia nám přinesla štěstí. Jsem šťastnej tatínek a mám radost, že to všechno dobře dopadlo,“ hlásil vesele Martin Macík.          

 

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Bad1 přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist