16. ledna 2020 • 17:52

Boj o místo a dřina pod Guľou v Plzni. Je to jízda, přiznává navrátilec

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už přes týden jsou v zápřahu, zvykají si na nový režim. Plzeňští fotbalisté makají v zimní přípravě poprvé pod Adriánem Guľou a jeho slovenským realizačním týmem. S tréninkem začalo 26 hráčů a tři gólmani, všichni musí bojovat o místo. Zejména navrátilci z hostování - Pavel Bucha, Milan Havel a Pavel Šulc pro klubové stránky popsali, jak vypadají tréninkové galeje v prvních lednových dnech.



Adrián Guľa hned po svém jmenování prohlásil, že nejraději pracuje s kádrem 20 hráčů plus tři gólmani. Do začátku přípravy vzal o šest fotbalistů do pole víc, aby své nové svěřence důkladně poznal. Do začátku jarní sezony se v plzeňském kádru bude určitě škrtat, všichni musí makat naplno, aby se předvedli novým trenérům.

Na trénincích se jede ve svižném módu. Před týdnem ve středu se hráči sešli k prvnímu společnému tréninku v roce 2020, postupně najeli na dvoufázový režim. Guľa se svými spolupracovníky dbá na velké tempo, zároveň staví tréninkové jednotky pestře tak, aby hráče bavily.

Český vicemistr přivedl zatím dvě posily - do branky z Českých Budějovic Jindřicha Staňka, který zacelil díru po zkušeném Matúši Kozáčikovi (z něj se stal trenér brankářů) a do zálohy Marko Alvira, který odehrál podzim v Příbrami.

Plzeň si hodně slibuje od čtyř hráčů, které si stáhla z hostování - Ubong Ekpai (České Budějovice) je zatím zraněný, trojice Milan Havel (Bohemians), Pavel Bucha (Mladá Boleslav) a Pavel Šulc (Opava) jedou na hřišti bez úlev.

„Motivace je velká, ale tu máme všichni hráči. Na každém tréninku je to jízda, fotbalisté tu jsou skvělí. Jsem rád zpátky a budu se o to rvát,“ prohlásil Havel. Ten už v Plzni odehrál hodně zajímavých zápasů, povedly se mu například duely proti Realu Madrid v Lize mistrů. V momentě, kdy Viktoria na podzim nehrála evropské poháry a na pravém obránci dostával přednost zkušenější Radim Řezník, šel kvůli herní praxi do Bohemians. V lize zvládl jedenáct zápasů a vstřelil tři branky.

„Představoval bych si sám od sebe větší efektivitu, šance na to byly... Ale hostování splnilo účel a myslím si, že to byl správný krok,“ pochvaloval si svou přechodnou adresu 25letý krajní obránce nebo záložník.

Luxusní podzim zvládl v Mladé Boleslavi Pavel Bucha. 21letý talent se rozehrál do famózní formy, v 19 zápasech zapsal šest gólů a čtyři asistence. „Jaro bylo v minulé sezoně takové seznamovací, v lize jsem se teprve oťukával a zvykal si na její kvalitu a rychlost. Podzim už ale vyšel tak, jak jsem chtěl, splnilo to účel. Samozřejmě to ale vždy může být lepší,“ hodnotil své výkony.

V Plzni dají prostor Pavlu Šulcovi. Teprve devatenáctiletý hračička zaujal už v mládežnických týmech, za Viktorii nastupoval v minulé sezoně i v juniorské Youth League. Na podzim hostoval v Opavě, kde nastoupil k 15 ligovým zápasům.

„Z ohledu minutáže to určitě bylo dobré hostování, odehrál jsem toho hodně. Nicméně nepodařilo se mi dát gól a ani přidat asistenci, z tohoto pohledu by to určitě chtělo zlepšit,“ uvědomoval si své nedostatky.

Jmenovaná trojice nyní bojuje o své místo na slunci v našlapaném kádru českého vicemistra, kde jsou stále ty nejvyšší ambice. Viktoria po odchodu úspěšného kouče Pavla Vrby angažovala slovenského odborníka Adriána Guľu.

„Trenér po nás chce, abychom spíše běhali s míčem, i při kondičním tréninku. Neběháme tolik na okruhu. Kvalita tréninků i hráčů je veliká,“ uznal Šulc. „Vše má hlavu a patu, věřím, že je to na dobré cestě,“ přidal Bucha. „Všichni spolupracují a postupně si na to zvykáme, je to skvělé,“ dodal Havel.

V sobotu od jedenácti dopoledne hraje Viktoria první přípravný duel proti Ústí nad Labem, ve čtvrtek čeká tým dvojzápas s Viktorií Žižkov a Sokolovem. Na soustředění ve Španělsku ještě mužstvo odehraje čtyři duely. Jarní část FORTUNA:LIGY startuje v neděli 16. února na hřišti Opavy.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Plzeňský obránce David Limberský během přípravy Viktorie na jarní sezonu
Plzeňský obránce David Limberský během přípravy Viktorie na jarní sezonu

TOP podzimní góly Plzně: Kopicovy parády nebo Kalvachův přímák snů
Video se připravuje ...

Vrba končí v Plzni. Klubové ikoně tleskala Evropa, nahradit trenéra má Guľa
Video se připravuje ...

Byl by Komličenko pro Slavii přínosem? Trpišovský má páky, aby z něj dostal maximum
Video se připravuje ...

VIDEOBLOG: Český Luis Figo? Domácí ligová stopa Josefa Hušbauera je výjimečná
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud