16. ledna 2020 • 22:47

Spilková znovu ovládla anketu Golfista roku, mezi muži vládne Lieser

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Klára Spilková je dál královnou ankety Golfista roku. Česká hráčka ovládla v šestileté historii ocenění vždy absolutní pořadí i hodnocení profesionálek. Mezi muži byl ve čtvrtek v rámci slavnostního večeru na pražském Žofíně za nejlepšího profesionála uplynulého roku vyhlášen Ondřej Lieser.



Pětadvacetiletá Spilková v minulé sezoně hrála jako první Češka americkou LPGA. Kartu obhájila v kvalifikační škole a druhou sezonu začne příští týden v Boca Ratonu. „Věřím, že začátek sezony bude dobrej, ne-li skvělej,“ říkala v prosinci, kdy převzala cenu pro nejlepší profesionálku v anketě České golfové federace (ČGF).

Lieserovi se loni dařilo na Pro Golf Tour, na které byl celkově pátý a pro letošek si uhrál kartu na Challenge Tour. Ovládl finále domácí Czech PGA Tour a je nejlepším českým golfistou ve světovém žebříčku, v kterém mu patří 514. místo.

Mezi amatéry vyhráli anketu sedmnáctiletý Filip Ráža a jako v anketě ČGF Sára Kousková. Cenu sportovních novinářů si odnesl Šimon Zach.

Podle pořadatele ankety jsou základem nominací oficiální žebříčky České golfové federace, výsledky na české profesionální PGA a žebříček Golf Digest C&S Order of Merit zahrnující kompletní výsledky hráčů na domácích i zahraničních turnajích. Do ankety přispívají také hráči, kluby, trenéři a hlasy fanoušků.

Výsledky ankety Golfista roku 2019:

Absolutní vítěz: Klára Spilková.
Nejlepší profesionálové: Klára Spilková a Ondřej Lieser.
Nejlepší amatéři: Sára Kousková a Filip Ráža.
Cena sportovních novinářů: Šimon Zach.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud