17. ledna 2020 • 04:30

Revoluční permice. Slavný klub láká: Postup, nebo choďte donekonečna

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zaplaťte na 10 let dopředu a minimálně 15 let choďte na fotbal. Jeden z nejstarších a nejtradičnějších klubů v Anglii Sheffield Wednesday láká fandy na nový typ permanentní vstupenky. A její platnost může trvat mnohem déle, začne se totiž počítat až ve chvíli, kdy se „sovy“ vrátí z druhé ligy do Premier League, kde chybí už 20 let…



Takhle se zajišťuje klubová věrnost na dobu, která má být pro Sheffield Wednesday klíčová. Čtyřnásobný anglický mistr překonal finanční problémy a pod vedením thajského majitele chce zpátky mezi elitu. V Premier League už chybí 20 let.

Jenže vytoužený návrat z Championship do nejvyššího patra se nedaří a na (pro mnohé nechvalně) známý stadion Hillsborough pro 40 tisíc lidí chodí na druhou ligu zhruba polovina. Proto vedení přišlo s návrhem: Zaplaťte si permanentku na 10 let a ty se začnou počítat až od chvíle, kdy přijde postup.

„Sovy“, jak se klubu ze severu Anglie říká, nabídku vyšperkovaly pětiletým bonusem, takže i kdyby klub postoupil okamžitě, po deseti letech bude držitel lístku chodit dalších pět let zdarma, pokud se posune za rok, po deseti letech budou zdarma další čtyři a tak dále. Aktuálně je klub v Championship šestý, takže šanci aspoň na boj o play-off má, ale mezi favority patřit nebude. 

Sheffield Wednesday nehraje Premier League už 20 let
Sheffield Wednesday nehraje Premier League už 20 let

Hořkosladká varianta by nastala ve chvíli, kdy by se comeback na výsluní nedařil. Sheffield totiž začátek počítání deseti let nijak neomezuje a teď si představte, že by se dalších 20 let pohyboval v nižších soutěžích, stále by vstupenkou byla permanentka z roku 2020, která by navíc ještě fakticky nezačala platit, teoreticky tak může sloužit ke vstupu na Hillsborough donekonečna, bez ohledu na případnou změnu managementu.

Klub si ale věří a nabídku označuje za převratnou. Permanentek půjde do prodeje omezené množství a rozhodně nejsou levné. V závislosti na místě na stadionu stojí od 4550 liber (cca 134 tisíc korun) až po 6400 liber (190 tisíc korun). Aktuálně nejdražší permanentní vstupenky přitom stojí desetinu - 640 liber, na druhou ligu a bez započítání budoucích ekonomických faktorů. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud