Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Před šíleným střelcem z BMW v Písku zachránili 50 dětí! Trenéři je ukryli do šatny

Autor: Vlaďka Hradská - 
17. ledna 2020
05:02

Jsou to duchapřítomní hrdinové! Tak mluví rodiče malých hokejistů o trenérech z IHC Písek. Ti významně přispěli k dopadení šílence z BMW (35), který střílel za jízdy po ostatních řidičích. A hlavně ještě před ním stačili ukrýt asi 50 dětí!

Řidič bílého BMW X1 zamířil poté, co ve středu ráno na silnici bezhlavě střílel po všem, co se hýbalo, do Písku. Zaparkoval u zimního stadionu.

Minul střelce

„Museli jsme se těsně minout. Šel jsem po sedmé hodině do práce a auto stálo pod okny, kde se běžně neparkuje. Později si kolega přečetl na mobilu zprávu, že hledají bílé BMW. Zjistili jsme, že je otevřené, uvnitř byly klíče,“ řekl Blesku šéftrenér klubu IHC Králové Písek Jan Kudrna. 

Jakmile policii nadiktovali značku, bylo vše jasné. „Na stadionu bylo v tu chvíli kolem padesáti dětí. Ihned jsme je stáhli z ledu a schovali je do jedné z šaten včetně učitelek. Byla to spontánní reakce. Střelec mohl být kdekoliv,“ popsal Jan Kudrna. 

Video  Policisté obvinili muže z pokusu o vraždu. Střílel po jiném řidiči!  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Ukázalo se, že obavy trenérů byly na místě. Policie muže z „bavoráku“ záhy dopadla – na lávce přes řeku, která se stadionem sousedí!

Jste skvělí!

Pohotovou reakci sportovců přijala veřejnost s nadšením. „Je vidět, že děti jsou v dobrých rukou,“ shodli se rodiče malých hokejistů. „V 7:30 hodin jsem kluka vezla na stadion. Vystupoval přesně u toho auta. Je ve mně malá duše. Tímto bych chtěla poděkovat trenérům. Jste skvělí. Díky,“ uvedla jedna z maminek Olga Andras. 

Co se stalo

Minimálně pět střelných ran padlo pár minut před 7. hodinou ranní na silnici 1/4 u Zalužan na hranicích středočeského a jihočeského kraje. Řidič (35) BMW s pražskou značkou střílel na předjíždějící vůz Škoda Kodiaq, ve které seděli dva muži (49 a 59) z východních Čech.

Projektily prostřelily přední sklo i boční dveře. Jen náhodou nikoho nezasáhly. Incident, který zatím nemá vysvětlení, natočila kamera ve škodovce. Díky tomu policisté znali registrační značku BMW, po kterém pátrali na území celého kraje. Policie řidiče zadržela v Písku krátce po 10. hodině ráno. Zbraň už u sebe neměl. Ve čtvrtek ji policisté hledali v řece Otavě. 

Střílel i po jiných 

Policisté střelce stíhají pro pokus vraždy na dvou osobách a hrozí mu 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. „Kriminalisté zjistili, že nestřílel jen po osobním vozidle, ale i na cisternu s pohonnými hmotami. Byl obviněn z obecného ohrožení. Mohl zasáhnout i další vozy, proto hledáme svědky. Ti, kteří mezi pátou a desátou hodinou ráno na trase mezi Prahou a Pískem zaznamenali střelbu, ať volají 158,“ vyzvala policistka Vlasta Suchánková. Střelec z Prahy střílel legálně drženou zbraní a podle policie dosud nebyl nikdy pravomocně odsouzen. 

Evka4 ( 17. ledna 2020 15:47 )

lufenda: Naprosto souhlasím

Huron ( 17. ledna 2020 11:28 )

To je zase chytráků.

latecia ( 17. ledna 2020 11:27 )

Nj vyrustal bez fotra urcite ten na nej sral, pak to tak dopada u chlapu. Muzi potrebuji muzsky vzor...ja nevim ze si decka nasekaj a jak cigani se nezajimaj o sve geny. Co cigan i ten se stara o dite vic! Proto nevidite cigany strilet po lidech. Az na Vytaska a vyjimky. Ale to je jeden z milionu.

bizon_pepa ( 17. ledna 2020 11:04 )

Zaujalo mě, ze řidič kodiaku reagoval jako typicky koncernovy hňup. Místo aby šlápnutí na brzdu, nechal bramboru odjet a tím se mi dostal ze střeleckého úhlu, tak jeste přidal aby se dostal lip na musku. Proste musím předjet i kdyby mě to mělo stát život. Takže se pravděpodobně událo už něco před tím a kodiačák si to sestrihal dle potřeby.

bredy ( 17. ledna 2020 11:04 )

pán je kobliha?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání