„Abych vám pravdu řekl, v poslední době mě scénáře vůbec nezaujímají. Mám pocit, že dnes se filmy píšou pro třicetileté ženské a čtyřicetileté chlapy,“ kritizuje českou scénu Bartoška. „Není to žádný průšvih, má to svou logiku. Když mě dnes ale někdo osloví, už tuším, že budu hrát nejspíš dědečka od nějakého vnoučete či tatínka nějaké dcery,“ uvedl v rozhovoru pro iDnes.cz.

„Potom zjišťujete, že v tom filmu vlastně nemáte co hrát. Když se vám pak sejdou dva tři scénáře, které jsou svou podstatou skoro stejné, říkám si: Děti, mikrovlnku doma už máme, nemusím být u všeho…“ haní výplody současných scenáristů.

A nemluví jen tak do větru. Za poslední tři roky natočil jen dva filmy, jeden ho pak čeká letos a jednomu propůjčí svůj hlas. Natáčení ho prý nevyčerpává. „Dvanáctihodinová směna sice není nic moc a pro člověka už je to dlouhé, ale jinak jsou u nás podmínky dobré. Spíš jsou špatné scénáře. Kdyby byly lepší scénáře, klidně by mohly být horší podmínky. Když se točilo dřív, v cateringu byly dvě pomazánky – vajíčková a rybí. Nic jiného se nejedlo,“ zavzpomínal Bartoška.

VIDEO: Jiří Bartoška: Poledňákové jsem předělal scénář Líbáš jako Bůh!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška: Poledňákové jsem předělal scénář Líbáš jako Bůh! Kateřina Štíchová

Fotogalerie
48 fotografií