Hlavní obsah

Škoda začíná prodávat novou Octavii liftback, na nejlevnější verzi si ale počkáme

Octavii liftback je možné oficiálně objednávat, a to od 597 tisíc korun za 150koňový benzín či 116koňový diesel. Nejlevnější verze s tříválcem přijde na trh později, stejně jako varianta na CNG či ostrá verze RS.

Foto: Škoda

Škoda Octavia IV. generace

Článek

Nová octavia se nejdříve začala prodávat ve variantě Combi, která je v Česku dlouhodobě žádanější. Nyní mladoboleslavská automobilka otvírá objednávkové knihy i na liftback, jak uvedla v tiskové zprávě.

Škoda představila novou Octavii

AutoMoto

Liftback je samozřejmě levnější než kombík, a to podstatně. Prozatím bude startovat na motoru 1,5 TSI o 150 koních, a to na 597 tisících korun. Stejně drahý bude i základní dvoulitrový diesel o 116 koních. V obou případech čekejte pohon předních kol, šestistupňovou manuální převodovku a výbavový stupeň Ambition.

Foto: Škoda

Škoda Octavia IV. generace

Chcete-li silnější, 150k diesel s dvouspojkovou převodovkou DSG, připravte si 692 tisíc korun. A v případě zájmu o vyšší výbavu Style je nutné přihodit dalších 51 tisíc.

Octavia nabídne řadu prvků výbavy, na které nejsme u Škody zvyklí. Za zmínku stojí ergonomická sedadla s ventilací, masážní funkcí a certifikací AGR, head-up displej nebo světlomety s funkcí LED Matrix, která „vystíní” auta před vámi a kolem nich stále svítí dálkovými světly.

Foto: Škoda

Interiér nové Škody Octavia

Tyto zprávy nesedí se starší informací, že octavia půjde pořídit i do půl milionu. To bude pravda až koncem prvního pololetí letošního roku, kdy přijde do nabídky liftback s tříválcem 1,0 TSI o 110 koních výkonu. Ten bude stát od 457 tisíc korun. V průběhu letošního roku přibude také verze RS a varianta s pohonem na CNG.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám