Hlavní obsah

Tesla cílí na Čínu. Po otevření továrny ukázala auto inspirované tamním vkusem

Loni v listopadu Tesla zahájila produkci svých aut v Číně, ovšem tím to zdaleka neskončí. Kalifornská automobilka založená vizionářem Elonem Muskem zde chystá vytvořit designérské a výzkumné centrum. Informaci přinesla agentura Reuters.

Foto: Aly Song, Reuters

Elon Musk při otevření čínské továrny u Šanghaje.

Článek

„Abychom mohli změnit ikonické Vyrobeno v Číně na navrženo v Číně,“ tak zní vize miliardáře Elona Muska, který by rád vybudoval designérské a vývojové centrum v „zemi draka”. Zde by mohly budoucí modely od Tesly nasát tamní atmosféru, kulturu a design.

Lasery místo stěračů? Tesla si nechala patentovat sci-fi technologii

AutoMoto

Musk podle svých slov věří, že výsledná vozidla by se mohla prodávat celosvětově a nejenom v Asii. „Myslím, že to bude velmi cool a vzrušující. Čína disponuje jedním z nejlepších umění na světě a myslím, že by to bylo oceněné celým světem. Měly bychom to udělat a uděláme to,“ nechal se slyšet vizionář.

Tesla v souvislosti se zprávou rozeslala i fotografii návrhu budoucího vozu, který měl vzniknout právě v Číně. Auto nápadně připomíná Model Y, ale s tím rozdílem, že je viditelně menší. Podle některých expertů by se vůz měl jmenovat Model 2 a předpokládá se, že se bude v Číně nejen navrhovat a vyvíjet, ale také vyrábět.

Tesly budou na kolemjdoucí mluvit, řekl Musk

AutoMoto

Návrh vybudovat v Číně větší zázemí pro Teslu přichází ve chvíli, kdy americká automobilka zřídila supermoderní továrnu nedaleko Šanghaje, kde se v současné době vyrábí nejmenší vůz od automobilky Tesla Model 3. Musk v minulém týdnu oznámil, že časem se tam bude vyrábět i SUV Model Y.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám