TIP: Nakupujte nadbytečné jídlo z restaurací a pomozte zastavit plýtvání

tip aahi aplikace
Líbí se vám článek? Tak se o něj podělte!

Co kdybych vám řekla, že si můžete koupit jídlo z vaší oblíbené restaurace za zlomek ceny, a ještě při tom zabránit plýtvání potravinami? Přesně to má za cíl český eko start-up AAHI, který rozvíjí aplikaci, díky níž je tohle možné.

Aplikace AAHI Eat vás jako zákazníka propojí s restauracemi a gastro podniky, kterým zbývají neprodané porce pokrmů a potraviny. Ty si přes appku můžete objednat až s 50% slevou a zachránit tak jídlo, které by jinak skončilo v popelnici.

aahi aplikaceJak AAHI funguje?

Běžně se stává, že restaurace, kavárny a hotely denně připraví o něco víc pokrmů, než dokáží zákazníkům prodat. To, co zbyde, se pak ve většině případů vyhazuje a tím pádem se každý den naprosto zbytečně plýtvá potravinami, které jsou zcela v pořádku.

Když aplikace otevřete, uvidíte pouze nabídky neprodaného jídla, kterým podniky ve vašem okolí disponují v okamžik, kdy se na to díváte. Pokud se vám zrovna nic nelíbí, můžete se podívat později a zjistit, jestli něco nepřibylo. Pomocí aplikace si jídlo zarezervujete a zaplatíte. Jakmile dostanete od restaurace potvrzení, můžete si ho přijít vyzvednout.

Aplikace zatím funguje jenom v Praze a k dnešnímu dni je do ní zapojeno přes 100 gastro podniků.


Co je mi na AAHI sympatické je, že za celou appkou stojí ještě mnohem větší myšlenka a aplikace na prodej přebytkového jídla je jen začátek. Firma chce totiž vybudovat celý ekosystém pro optimalizaci produkce jídla. V budoucnu chce díky nejnovějším technologiím pomoci firmám předcházet vzniku nadbytečné produkce. Pokud všechno půjde, jak má, tak se máme na co těšit! 🙂

Aplikaci si můžete stáhnout TADY.

...

Naposledy aktualizováno 14. 9. 2023

Lucie

Líbí se vám článek? Tak se o něj podělte!

2 Replies to “TIP: Nakupujte nadbytečné jídlo z restaurací a pomozte zastavit plýtvání”

  1. Tvoj blog som objavila len nedávno a týmto článok si ma nesmierne potešila. AAHI je skvelá platforma a odporúčam ju každému 😍 Je úžasné byť súčasťou tohto veľkolepého projektu, som slovenská ambassádorka. Ďakujem za výstižný komentár a najmä za úprimnú recenziu! S láskou Daia.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *