Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Střelec z BMW je prý pražský podnikatel: Michal V. není policii zcela neznámý

Aktualizováno -
17. ledna 2020
12:20
Autor: dce - 
17. ledna 2020
11:35

Středeční střelba u středočeských Zalužan sice nemá žádnou oběť na životě, přesto ale šokovala celou českou společnost, zvláště při vzpomínce na vystřílenou ostravskou nemocnici před měsícem. Pachatelem má být pětatřicetiletý Michal V. z pražských Lipenců. A policii je podle všeho dobře známý.

Ze záběrů ze středečního brzkého rána mrazí - na vůz, který předjíždí bílé BMW X1, jeho řidič vytáhne pistoli a několikrát vystřelí. Zasáhl dvakrát přední sklo, přímo v místech řidiče i spolujezdce, dveře ze spolujezdcovy strany a zadní okýnko. Jako zázrakem se nikomu nic nestalo.

O chvíli později tentýž řidič v bavoráku střílel i po cisterně, která převážela pohonné hmoty. Kulky naštěstí prošly pouze vrchním pláštěm cisterny, a nezpůsobily tak výbuch nákladu. BMW se řítí dál směrem k Písku. Zde řidič odstaví auto u zimního stadionu a opodál na lávce přes Otavu zbraň hodí do řeky. Předtím ještě párkrát vystřelí. A právě zde ho dopadnou i policisté. Zbraň v Otavě policisté našli v pátek.

Video  Střelba na Písecku. Řidič BMW střílel po Škodě Kodiaq. Na videu je slyšet, jak se rozsypalo sklo.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Řidičem a oním chladnokrevným střelcem má být podle deníku MF Dnes Michal V., který pochází z pražských Lipenců. Zde údajně žije v domě, který patří jeho rodičům - ti ho adoptovali z dětského domova. „Vzali si jej z dětského domova. Měl divokou pubertu, občas nějaká marihuana a podobně. Příliš se tu ale neukazoval, nikdo ani nevěděl, čím se živí. Maximálně tu stálo jeho auto,“ sdělila deníku sousedka.

Michal V. je rovněž dohledatelný v živnostenském rejstříku - od roku 2004 se ze svého bydliště v Lipencích věnoval výrobě, rozmnožování, distribuci, prodeji a pronájmu zvukových a zvukově-obrazových záznamů.

Jak už ve středu uvedla policie, podezřelý je držitelem zbrojního průkazu. Původně policie také informovala, že má trestní minulost. Tuto informaci ale později opravili. „Podle rejstříku trestů nebyl v minulosti pravomocně odsouzen za žádný trestný čin," uvedla mluvčí Vlasta Suchánková.

Podle MF Dnes to může znamenat, že muž byl v minulosti podezřelý či zproštěn obvinění soudem. Kriminalisté se o něj ale údajně zajímali - mluvčí tuto informaci ovšem odmítla komentovat. Za trestný čin pokusu o vraždu na dvou a více osobách a obecné ohrožení mu hrozí 15-20 let ve vězení, případně výjimečný trest.

V pátek se jednalo o vazbě pro obviněného. Soud Michala V. nakonec poslal do vazby - existují totiž obavy, aby nepokračoval v páchání trestné činnosti či se nevyhýbal soudu. Jednání o vazbě trvalo téměř hodinu a půl, policisté se totiž během té doby snažili dodávat ještě další poznatky z vyšetřování.

adelicka ( 18. ledna 2020 20:01 )

No parada,budme radi ze to dopadlo takhle ,bydli hned naproti ZŠ,mohlo ho napadnout jit strilet tam o to by to bylo horsi,hajzl jeden,jen at jde brucet debil

Viera Vaňová ( 18. ledna 2020 17:15 )

Teď každej bude vše to už že je to dítě z Domova .Já sama mám dítě z DD dnes je mu 15let.Zkudil si chudáček mnoho zlého.Tři krát ho rodiče (narkomani)dali do decaku,po třetí krát jim ho již spět nedali.Ofilirne soudně ho mám od 3let neoficiálně od roku a půl.Zszil si toho zlého až až.Nastesti rodiče zbavili práv na něho.My ho sice máme jen v opatrovnictví jelikož adopce se dá jen do 45let.

Viera Vaňová ( 18. ledna 2020 17:08 )

Co to je za blbost zas to otočí na psychouše.Par tejdnu v Bohnicích a je to a je venku

iFender ( 17. ledna 2020 17:00 )

Uz se tesim ,az se bude jezdit jenom pres satelity(autopilot) ,omezena rychlost atd.Co bude s vami az nebudete moci jezdit jak se vam za chce.Potom ti zbyde jen Play station.

Matos7 ( 17. ledna 2020 16:28 )

zastřelit.Naco ho ještě v kriminále živit

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání