Hlavní obsah

Vypadá jako obyčejný notebook, ale je to dříč s unikátním displejem

Novinky, lez

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veletrh CES, který se konal minulý týden v americkém Las Vegas, přinesl celou řadu zajímavých přenosných počítačů. Například společnost Acer přivezla hybrid mezi klasickým notebookem a tabletem zvaný ConceptD 7 Ezel. Ten se bude nabízet také ve vylepšené variantě se slůvkem Pro v názvu.

Foto: archív výrobce

ConceptD 7 Ezel

Článek

Jedním z největších lákadel novinky je 4K obrazovka. Lze ji totiž překlopit, posunout nebo sklopit pro více režimů používání. Panel je totiž dotykový, a tak lze tento výkonný stroj používat klidně jako tablet.

Dotyková obrazovka je navíc kompatibilní s přiloženým perem Wacom EMR přirozené psaní i rychlé a přesné ovládání. EMR pera dokonale replikují tekutost inkoustu a výrazně vylepšují aktivní kapacitní technologii. Nevyžadují baterii a nabízejí vyšší přesnost, dobu odezvy, rozlišení, citlivost na tlak, odolnost i možnost vznášení nad displejem.

Ladné křivky a moderní design. Nové laptopy od Aceru cílí na kreativce

Hardware
Foto: archív výrobce

ConceptD 7 Ezel

Oba nové stroje splňují certifikaci Nvidia RTX Studio. Díky tomu by měly nabídnout takový výkon, že se směle mohou srovnávat s klasickými stolními počítači, přestože jde o snadno přenosné notebooky. V útrobách tohoto stroje tepou procesory Intel Core řady H společně s grafickou kartou GeForce RTX. Vybaveny mohou být až 32 GB operační paměti a rychlou SSD jednotkou s kapacitou až 2 TB. V nejvýkonnější variantě mimochodem může být ConceptD 7 Ezel Pro vybaven procesorem Intel Xeon, který běžně tepe v těch nejvýkonnějších stolních sestavách na trhu.

Mezi další výbavu notebooků ConceptD 7 Ezel Pro a ConceptD 7 Ezel patří dva porty Thunderbolt 3 pro vysoké rychlosti přenosu dat, slot pro kartu SD, jeden port DisplayPort 1.4, jeden port HDMI 2.0 a touchpad z hladkého skla. Vedle čtečky otisků prstů je k dispozici také zabezpečené přihlašování prostřednictvím Windows Hello, tedy prostřednictvím rozpoznání obličeje.

Foto: archív výrobce

ConceptD 7 Ezel

ConceptD 7 Ezel je vyveden v bílé barvě a může se chlubit Micro-ARC oxidační povrchovou úpravou pro vysokou pevnost a odolnost vůči korozi a oxidaci. Součástí jsou také otěruvzdorné vrstvy zaručující také odolnost vůči nečistotám.

Acer ConceptD 7 Ezel se v obchodech objeví v horizontu několika týdnů za částku okolo 65 000 Kč, špičkové provedení Pro pak vyjde případné zájemce na 75 000 korun.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Nejzajímavější notebooky roku 2019

Už příští týden se roztrhne pytel s novými notebooky, které budou k vidění na veletrhu CES v americkém Las Vegas. Celá řada zajímavých strojů si nicméně odbyla...

Výběr článků

Načítám