Klasika zní skvěle všude!

Pozoruhodný sál českobrodské sokolovny, který bude již třetím rokem hostit hudební cyklus KLASIKA VIVA

Klasická hudba sluší nejen velkým pražským síním, ale také menším sálům kousek za Prahou. Dokladem toho je pozoruhodný sál českobrodské sokolovny, který bude již třetím rokem hostit hudební cyklus KLASIKA VIVA. Pod kazetovým stropem se na jaře vystřídají Doležalovo kvarteto, soubor Ensemble Inégal a Jiří Stivín spolu s Václavem Uhlířem.

Doležalovo kvarteto, jedno z nejvýznamnějších smyčcových těles u nás, vzdá již 9. února hold hudebnímu skladateli pozdního klasicismu programem "Vivat Beethoven". Pomyslnou poklonu složí také Hansu Krásovi uvedením střípků z jeho komorního díla (mj. autor dětské opery Brundibár, kterou zkomponoval a uváděl v koncentračním táboře Terezín). A večerem zazní rovněž barvitá hudba Maurice Ravela.

V neděli 29. března představí soubor ENSEMBLE INÉGAL Adama Michnu z Otradovic jako významného českého skladatele a básníka z období raného baroka v překrásné sbírce písní "Loutna česká". Autentický zvuk díla přiblíží nejen loutna a zpěv, ale také varhany a mnohé historické nástroje.

Posledním koncertem jarní části KLASIKA VIVA bude v neděli 19. dubna vystoupení flétnového mága Jiřího Stivína společně s cembalistou Václavem Uhlířem. V programu "Pocta baroku" zazní hudba J. S. Bacha, A. Vivaldiho, G. P. Telemanna v jedinečném provedení jednoho z našich nejlepších flétnistů.

KLASIKA VIVA hodlá i letos pokračovat ve spolupráci se Základní uměleckou školou v Českém Brodě (s pobočkou v Úvalech). Její žáci mají vstup na koncerty zdarma.

Pro pravidelné návštěvníky koncertů je navíc otevřen Klub přátel KLASIKA VIVA. Jeho členové mohou díky členské kartičce kupovat vstupenky na koncerty KLASIKA VIVA se slevou až 50 procent.

Kontakt:

Klasika Viva, z.s.

e-mail: roman@agenturajd.cz

www.klasikaviva.cz

Klíčová slova ČR-hudba-Klasika Viva

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.