Solární udržitelnost: V Dubaji ční centrální věž projektu koncentrované solární energie (CSP) společnosti Shanghai Electric a DEWA o výkonu 700 MW

V rámci projektu koncentrované solární energie o výkonu 700 MW v Dubaji bylo dosaženo významného pokroku. Tento projekt byl vyhlášen jako největší světový projekt CSP na jednom místě. Dne 9. ledna se konalo slavnostní vztyčení 222 metrů dlouhé centrální věže. Slavnostního ceremoniálu se zúčastnili zástupci společnosti Shanghai Electric, generálního dodavatele projektu Dubai Electricity and Water Authority (DEWA), společností Noor Energy 1 a China Construction Third Engineering Bureau.

Interaktivní multikanálová tisková zpráva: https://www.multivu.com/players/English/8676751-shanghai-electric-dewa-dubai-solar-power-project/

„Společnost SEGC (Shanghai Electric Group Company) nám ukázala svůj vynikající výkon, dokončila betonovou solární věž podle harmonogramu, a to i navzdory náročným výzvám, kterým během výstavby čelila," uvedl Enrique Valades Nieto, manažer výstavby společnosti Noor Energy 1.

Projekt CSP o výkonu 700 MW označuje čtvrtou fázi solárního parku Mohammed bin Rashid Al Maktoum v Dubaji a je klíčovou součástí vládní iniciativy SAE „Vision 2021" k zajištění udržitelného a ekologického rozvoje.

Kromě iniciativy „Vision 2021" vláda rovněž zahájila „Plán energetické strategie 2050", jehož cílem je zvýšit podíl čisté energie na celkovém energetickém mixu z 25 % na 50 % do roku 2050. Elektrárna CSP po svém zprovoznění sníží v Dubaji emise uhlíku o 1,6 milionů tun ročně.

Projekt je zaměřen na udržitelnost. Společnost Shanghai Electric zapojila experty a partnery k přemístění divokých zvířat a 180 stromů prosopis juliflora na rozloze 40 km2 do nového přírodního parku za účelem minimalizace dopadu výstavby.

Cílem projektu je také vytváření pracovních míst pro obyvatele a je podporován mezinárodním týmem. Odhaduje se, že s pokračováním projektu bude vytvořeno asi 6 000 pracovních míst v technologickém, energetickém a stavebním odvětví.

O systémech koncentrované solární energie

Systémy koncentrované solární energie vytvářejí sluneční energii pomocí zrcadel nebo čoček, které soustřeďují velkoplošné sluneční světlo na malou plochu. Elektřina je generována, když je soustředěné světlo přeměněno na teplo, které pohání parní turbínu připojenou ke generátoru elektrické energie. Kolektory sluneční energie v elektrárně CSP o výkonu 700 MW zahrnují kolektorové věže i trubice. Centrální věž je klíčovou součástí elektrárny a je využívána k odběru veškerého soustředěného slunečního světla ze 70.000 zrcadel pro zvýšení teploty na více než 500 °C a tímto teplem je poháněna parní turbína připojená ke generátoru elektrické energie. S celkovou výškou 267 metrů je v současnosti nejvyšší termální věží na světě.

O společnosti Shanghai Electric

Společnost Shanghai Electric Group Company Limited (SEHK:2727, SSE:601727) se prvoplánově zabývá vývojem, výrobou a distribucí zařízení na výrobu energie a průmyslových zařízení. Primárně se zaměřuje na novou energii, včetně výroby a prodeje větrných turbín a komponentů a zařízení pro nukleární energii; obchodování s efektivní a čistou energií, včetně výroby a prodeje zařízení tepelné energie a přenosu energie a zařízení pro její distribuci; průmyslové zařízení, včetně výroby a prodeje výtahů a motorů; průmysl moderních služeb, včetně smluv na projekty výstavby v oblasti tepelné energie a projektů přenosu a distribuce, stejně jako jiné obchodní činnosti.

Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1077764/Shanghai_Electric.jpg

KONTAKT: Shen Jin, forshenjin@163.com, shenjin@shanghai-electric.com, 13817909115

Klíčová slova Čína-energie-ekologie-Shanghai Electric

Oblast
Asie, Austrálie (as)

Kategorie
Energetika, suroviny

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.