Otec herce Dwaynea Johnsona, jehož si diváci jistě vybaví v remake komedie Jumanji, akčňácích Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw nebo Král Škorpion, je mrtvý. Bylo mu 75 let. Tuto smutnou zprávu jako první zveřejnila na svých webových stránkách World Wrestling Entertainment, největší americká společnost, která se zabývá hlavně profesionálním wrestlingem. Sdílela ji právě kvůli tomu, že Rocky Johnson, co přišel na tento svět jakožto Wayde Douglas Bowles, patřil mezi nejznámější černošské zápasníky. Jeho „uměleckým jménem“, pod nímž vystupoval, bylo Soul Man.

V roce 1970 se Rocky oženil se svou druhou manželkou Atou, která pocházela ze slavné zápasnické rodiny z ostrova Samoa. O dva roky později se jim narodil syn Dwayne, který tak zdědil zápasnické geny z obou stran. Nejprve sice v ringu používal stejné jméno jako jeho otec a děda, brzy však přešel na údernější variantu The Rock. A tohle označení mu už zůstalo. Zatímco ale syn rozjel úspěšnou filmovou kariéru v Hollywoodu, pohledná tvář (magazínem People byl dokonce zvolen nejvíce sexy mužem planety) a pohybové nadání se mu ostatně stalo cestičkou, jak se dostat na stříbrné plátno, jeho otec odešel z ringu do důchodu až v roce 1991.

V roce 2008 byl pak Rocky Johnson slavnostně uveden do zápasnické Síně slávy. Wrestling ochotně vyměnil za papuče a stal se dědečkem na plný úvazek: Jenom díky Dwayneovi měl tři vnoučata. Sám Dwayne Johnson se zatím ke skonu milovaného otce nevyjádřil, nicméně lze očekávat, že se skrze sociální sítě brzy podělí se svými fanoušky o své pocity a vzpomínky. Na instagramu totiž platí mezi velice aktivní (a vlivné) osobnosti, co sdílejí s followery kdejaké drobnosti a střípky ze svého soukromí. Zatím je však bolest ze ztráty rodiče, co ho podporoval v kariéře, podle všeho příliš veliká…

VIDEO: Trailer k filmu Jumanji: Vítejte v džungli

Video
Video se připravuje ...

Trailer k filmu Jumanji: Vítejte v džungli Falcon, INT

Fotogalerie
46 fotografií