Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Je libo tvrdou muziku? Persistence přiveze do Brna hardcore nálož hardcore-punku

Persistence Tour 2020. foto: OBSCURE

BRNO - Žádnému fanouškovi hardcore a hardcore-punku není třeba Persistence tour představovat. Největší žánrový putovní kolos funguje již od roku 2005. I letos přiveze světovou špičku. Akce vypukne 22. ledna.
  16:30

Jedním z headlinerů jsou hardcore/punkoví Gorilla Biscuitsz New Yorku. Ti měli zásadní vliv na tisíce dalších kapel po celém světě. Jejich poctivý a neposkvrněný přístup na koncertech rozdává stejně intenzivní energii jako v době, kdy vyšla jejich první nahrávka. 

Druhým headlinerem jsou kmotři hardcore Agnostic Front. Za jejich téměř 40letou kariéru snad ani není možné, že by existoval fanoušek hardcore, který s nimi před podiem v moshi ještě neodzpívával texty. A že Agnostici stále nestárnou, potvrzují hned názvem nového alba „Get Loud!” - tihle veteráni jedou furt na plný plyn!

Mezi další oznámené interprety patří nadějná pětice H2O, bostonští Street Dogs, oldschool nářez Billy Bio, pennsylvánští Wisdom in Chains, mix hip-hopu a hardcore Cutthroat a čistokrevný americký hardcore v podání Countime. 

Vstupenky dále k dispozici v Indies a předprodejních sítích ticketportal, Ticketmaster a GoOut.

Autor: