Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Konfederace nebude. Televize HBO definitivně zrušila seriál od tvůrců Hry od trůny

Kultura

  18:00
LOS ANGELES - Amerika, v níž květe otroctví, protože občanskou válku vyhrála ta špatná strana? Toho se diváci definitivně nedočkají. Televize HBO oznámila, že definitivně ruší přípravu kontroverzního seriálu Konfederace (Confederate). Dílo tvůrců Hry o trůny Benioffa s Weissem bylo už nějakou dobu u ledu.

Premiéra poslední osmé řady seriálu Hra o trůny: tvůrci David Benioff (vlevo) a Daniel Brett Weiss. foto: Reuters

David Benioff a Daniel Brett Weiss se do diváckého podvědomí zapsali jako tvůrci populárního seriálu Hra o trůny. Ačkoliv byla jeho poslední osmá série kritikou i diváky spíše odsuzovaná, nic to nemění na faktu, že se z rozvětveného fantasy stal fenomén. Benioffa s Weissem to katapultovalo mezi filmařské hvězdy první kategorie a bylo jasné, že jim budou svěřeny i další významné projekty.

Premiéra poslední osmé řady seriálu Hra o trůny: tvůrci David Benioff (vlevo) a...
Tvůrci seriálu Hra o trůny Daniel Brett Weiss (vlevo) a David Benioff.

Jedním z nich měl být i seriál Konfederace, o kterém se pořádně mluví od roku 2017. Příběh se točil okolo jednoduché premisy - americkou občanskou válku nevyhrála Unie, ale právě Konfederace. Abraham Lincoln tak nikdy nepomohl zrušit otroctví a to se přelilo do nového tisíciletí jako modernizovaná instituce. 

Seriál se samozřejmě nezamlouval bojovníkům za sociální spravedlnost. Ti požadovali jeho zrušení a na sociálních sítích se sdružovali pod hashtagem #NoConfederate. HBO si z protestů těžkou hlavu nedělala.

Seriálový přestup roku za miliardy? Netflix přetáhl od HBO tvůrce Hry od trůny Benioffa s Weissem

Nyní ale prezident televize HBO Casey Blois oznámil, že Konfederace se oficiálně ruší. Tím spíš, že projekt by delší dobu u ledu. Benioffa s Weissem si pro sebe totiž za pořádně tučnou sumu získal Netflix. Oba dva tvůrci měli zároveň točit i další trilogii ze světa Star Wars, ale od projektu odstoupili. 

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...