Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

SOUHRN 37. KOLA: Liberec nepřipustil posun Plzně do čela. Kladno přehrálo Kometu povedeným závěrem

Nejdřív čekání na trefy, pak brankové hody. Tak by se dalo charakterizovat 37. kolo extraligy, které se rozjíždělo velice pomalu. Diváci ale nakonec viděli v Liberci v souboji o první místo proti Plzni osm gólů, v Kladně zase šest. Záchranářský souboj mezi Vítkovicemi a Litvínovem dopadl lépe pro Ostravany, kteří tak odskočili "chemikům" na rozdíl čtyř bodů a posledním Pardubicím, jež nestačily na Třinec, už na pět bodů.

Radost hokejistů Liberce
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Karlovy Vary – Mladá Boleslav 2:4

Souboj dvou týmů na hraně šestky mezi Karlovými Vary a Mladou Boleslaví vyzněl lépe pro Středočechy, kteří zvítězili 4:2 a odskočili soupeři na rozdíl devíti bodů. Zároveň si tím pojistili čtvrtou příčku, zatímco Západočeši zůstali sedmí. V utkání se dařilo prvnímu mladoboleslavskému útoku, Adam Zbořil dal dva góly a Pavol Skalický zaznamenal tři body.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Mladá Boleslav

Vítkovice – Litvínov 5:3

Před utkáním byl mezi oběma týmy jednobodový rozdíl, po zápase v Ostravě už ale Vítkovice odskočily Litvínovu do čtyřbodového trháku. Cennou výhru 5:3 řídili zejména Alexandre Mallet a Rastislav Dej, prvně jmenovaný vstřelil dvě branky a jeho spoluhráč přidal gól a nahrávku. Severočeši padli pošesté za sebou, naopak Vítkovice přerušily třízápasové čekání na úspěch.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice – Litvínov

Kladno – Brno 5:1

Diváci na kladenském zimním stadionu čekali na první gól utkání mezi Rytíři a Kometou až do 48. minuty, poté se ale spustila gólová smršť. Hráči Kladna nakonec potvrdili, že se jim doma daří, a pěti góly v závěru smetli Brno 5:1. Za hosty korigoval na průběžných 1:2 Tomáš Plekanec, ze strany Komety to ale bylo vše. Domácí využili dvě přesilovky a pojistili si desátou příčku, poslední zaručující předkolo play-off.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Kladno – Brno

Liberec – Plzeň 7:1

V případě tříbodové výhry mohli jít do čela extraligové tabulky na úkor Liberce, ale plzeňští hokejisté na severu Čech schytali debakl 1:7. Bílí Tygři se tak osamostatnili na prvním místě o tři body před Spartou. Proti Plzni se prosadily všechny liberecké útočné řady, dvě trefy obstaral Libor Hudáček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Plzeň

Olomouc – Hradec Králové 2:0

Olomouc zvládla těsný duel proti Hradci Králové a po vítězství 2:0 se přiblížila Východočechům v tabulce na tři body. Rozhodující branka padla už po 21 sekundách, kdy se prosadil Pavel Musil, pojistku přidal v závěru Lukáš Klimek. Brankář Branislav Konrád zaznamenal první nulu v sezoně.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Olomouc – Hradec Králové

Pardubice – Třinec 2:3

Třinecký fenomén Wojtek Wolski nepřestává udivovat. Útočník Ocelářů přispěl k výhře 3:2 proti Pardubicím dalšími dvěma góly, když se prosadil v přesilové hře a také z trestného střílení, a navrch přidal i nahrávku na vítěznou branku Ondřeje Kovařčíka. Dynamo tak zůstává poslední se ztrátou jednoho bodu na třináctý Litvínov.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Třinec

Zlín – Sparta 4:1

Slavnostní zápas proti Spartě se "ševcům" povedl. Zlínský klub vyvěsil dres Petra Lešky s číslem 19 pod strop zimního stadionu a vyprodaná hala viděla v dohrávce výhru domácích 4:1. Berani těžili z povedené první třetiny, kterou ovládli 2:0 i díky tomu, že soupeře přestříleli 18:3. Zlín zůstal na osmém místě, ale přiblížil se šesté Kometě na rozdíl pěti bodů.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články