Hlavní obsah

Ledecká znovu přepsala historii. Bylo to v plánu, smála se po triumfu v Rogle

Praha/Rogla

Prosincový triumf Ester Ledecké ve Světovém poháru v alpském lyžování dostal v sobotu snowboardového bratříčka. Česká obojživelnice na prkně ovládla ve slovinské Rogle paralelní obří slalom a stala se první závodnicí, které se podařilo vyhrát v jedné sezoně závod SP na lyžích a snowboardu.

Foto: ASC Dukla/Ivana Roháčková

Ester Ledecká na archivním snímku při závodu v Bad Gasteinu.

Článek

Ledecká si tak jen potvrdila, že Rogla je její oblíbenou destinací. „Vyhrála jsem tu svůj první Světový pohár, ráda se sem vracím. Je to docela unikátní závod, protože je to docela velká placka. Mezi holkama jsou malé rozdíly a není moc kde ujet, ale je to skvělý závod. Dobře zorganizovaný, přijde hodně lidí," pochvalovala si 24letá závodnice v audionahrávce pro média.

Česká jezdkyně před dvěma lety na olympiádě v Pchjongčchangu šokovala zlatou medailí v lyžařském super-G, k níž přidala i triumf na snowboardu a stala se tak prvním sportovcem v historii, který získal nejcennější cenný kov na jedněch hrách ve dvou odlišných disciplínách. V prosinci pak způsobila senzaci premiérovým triumfem v lyžařském SP, když vyhrála sjezd v kanadském Lake Louise.

Sobotní triumf z Rogly tak byl dalším zářezem do historie, který Ledecká věnovala svému týmu. „Mám obrovskou radost. Měla jsem triumf na lyžích a prkně v dlouhodobém plánu, tak jsem ráda, že se mi to daří. A Méďa (fyzioterapeut Michal Lešák) s Milošem (servisman Miloš Machytka) měli narozeniny, tak tohle byl můj dárek pro ně. Moc jim děkuji, odvádí fantastickou práci," ocenila své spolupracovníky.

Ve Slovinsku česká závodnice triumfovala popáté v kariéře, ve finálová jízdě porazila Ramonu Hofmeisterovou a vedoucí ženě SP tak oplatila porážku z úterního finále slalomu v Bad Gasteinu. Němka sice vedla, v polovině trati ale po chybě spadla a Ledecká si dojela pro vítězství. „Vybrala jsem si trať, o které jsem byla přesvědčená, že mi sedí víc," poznamenala.

Už se těší na lyže

Ledecká prkno nazula v letošní sezoně poprvé v úterý v Rakousku, o čtyři dny později si připsala první triumf. Necítí ze strany ostatních snowboardistek frustraci? „Soupeřky by na to už mohly být zvyklé. Jsou to všechno výborné holky, všechny jezdí dobře a já jsem ráda, že stále držím kontakt se špičkou," uvedla.

Snowboard nyní znovu odloží a příští týden ji čeká v bulharském Bansku další díl rychlostních disciplín na lyžích. „Ráda to střídám, takže se na lyže už zase těším. V Bansku jsem zatím byla ale jen na snowboardu a moc si neumím představit, jak bude vypadat sjezdová trať. Ale moc se na to těším," dodala Ledecká.

Reklama

Související témata: