Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

V extralize vybuchla velká přestupová bomba. Kapitán Boleslavi Vondrka jde do Pardubic

Sport

  19:00
Pardubice - Hokejový útočník Michal Vondrka posílil poslední tým extraligy Pardubice. Do Dynama zamířil sedmatřicetiletý bronzový medailista z mistrovství světa z roku 2012 z Mladé Boleslavi, kde v této sezoně nosil kapitánské céčko.

Michal Vondrka (vlevo) posílil hokejisty Pardubic. foto: ČTK

Zlín doma porazil Spartu a potvrdil tak svou parádní formu. Oslavil tak vyřazení dresu Petra Lešky

Pardubice tak po návratu devětatřicetiletého útočníka Tomáše Rolinka z druholigového Vrchlabí získaly další posilu pro boj o záchranu.

„Jsme velmi rádi, že se nám podařilo Michala získat do konce sezony. Jedná se o komplexního a velmi zkušeného hokejistu, který nám pomůže v závěrečných utkáních extraligy,“ řekl člen představenstva Dušan Salfický klubovému webu.

„Jsme rádi, že se po příchodu Tomáše Rolinka povedlo získat další velké jmén,“ uvedl trenér Milan Razým.

Zleva Maris Bičevskis, Michal Vondrka a autor pátého gólu Mário Lunter z Mladé...
Autor prvního gólu Michal Vondrka Jakub Klepiš z Mladé Boleslavi se radují.

„Michal má spoustu zkušeností, které se nám budou v závěru sezony určitě hodit. Počítáme s ním na přesilové hry a věříme, že nám pomůže s produktivním útokem,“ dodal.

Podle klubového webu se Pardubice na příchodu posily dohodly díky nové marketingové spolupráci se společnostmi Petra Dědka, přičemž výše plnění odpovídá Vondrkovu kontraktu. 

Útočníka čeká debut v neděli v pražské O2 areně proti Spartě. „Michal se zítra před ranním tréninkem připojí k týmu a bude i zařazen do sestavy proti Spartě,“ doplnil Salfický.

Autor: