Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Eckhoffová má stíhací hattrick sezony, Charvátová se střelecky opět trápila

Stíhací závod biatlonistek ovládla Norka Tiril Eckhoffová. V Ruhpoldingu si připsala už šesté individuální vítězství sezony, třetí ve stíhačce. Dojem z hrůzostrašné střelby ze štafety nenapravila Lucie Charvátová. Tentokrát vyrobila šest chyb, ale díky skvělému běhu skončila třicátá. Přímý přenos závodu mužů sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 14:30.

Tiril Eckhoffová slaví další vítězství
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

"Jelo mi to jak do kopce, tak z kopce. S lyžemi jsem si rozuměla, takže jsem se do toho nebála opřít a během závodu je možné získat jistotu ve střelbě. Proto jsem věděla, že to mohu napálit, a nakonec se mi to docela vyplatilo. Ten závod nedopadl tak katastroficky, jak ze začátku vypadal," hodnotila Charvátová.

Na servis si tedy stěžovat nemohla. Ale jinak?

Lucie Charvátová se právě střelecky nenachází v úplně komfortní situaci. Od začátku sezony se jí přitom dařilo na obou frontách. Tato jistota se ale v posledních závodech rozplývá.

Do závodu vyrážela z patnáctého místa s odstupem necelé minuty a půl. Mohla přitom pomýšlet na ještě lepší pozici, nebýt chyby ze sprintové stojky.

Hlavně ale chtěla zapomenout střelecký výbuch ze štafety, kde musela na tři trestná kola a závod tak pro Češky v pátek předčasně skončil už po prvním úseku.

Zase ta střelba

A vyrazila se vší silou, na prvním kilometru a půl stáhla Eckhoffovou o deset sekund. Jenže po první ležce zamířila třikrát kroužit navíc a rázem klesla až na 46. místo.

Italka Lisa Vittozziová na tom byla ještě hůř, po čtyřech chybách se propadla o propastných 44 míst.

Naopak její týmová kolegyně Dorothea Wiererová zastřílela čistě a dál tak mohla stíhat Eckhoffovou a Švédku Hannu Öbergovou.

Eckhoffová si na další zastávce připsala za hustého alpského sněžení další nulu, na rozdíl od svých pronásledovatelek, které musely na trestné kolo. Toho tak mohla využít Slovenka Paulína Fialková, která se mezi ně rázem vklínila.

Charvátová kazila dál a poslední ránou se odsoudila na dalších 150 metrů. Stíhačka se v Ruhpoldingu nejela tři roky, tehdy ji vyhrála finská veteránka Kaisa Mäkäräinenová.

To už čekala Eckhoffovou první střelba vestoje a hned druhou ranou chybovala, pro vedoucí ženu Světového poháru to ale s jejím náskokem nebyla vůbec žádná komplikace.

Bezchybná Fialková se s taktéž dobře střílející Öbergovou zařadila hned za suverénní Norku, naopak Wiererová musela kroužit hned dvakrát, tedy stejně jako Charvátová.

Lucie Charvátová
zdroj: Český biatlon autor: Petr Slavík

Eckhoffová si další zlato ujít nenechala, bez komplikací za 24 sekund opustila střelnici na poslední položce a měla pohodlnou minutu na čele. Stíhačku tak ovládla po Hochfilzenu a Annecy v tomto ročníku elitního seriálu už potřetí.

Do závodu ještě mohla promluvit další Norka Marte Olsbu Röiselandová, protože Fialková i Öbergová chybovaly, jenže se netrefila rovnou dvakrát.

Naopak alespoň čistou poslední položkou si Charvátová trochu spravila chuť a stejně tak i na posledním kole, kde běžecky skončila pouze o sekundu za ostřílenou Němkou Denise Herrmannovou. Celkově měla Češka osmý nejlepší čas.

Druhá nakonec závod dokončila Slovenka - pro Fialkovou se jedná o první pódoivé umístění sezony, třetí dojela Öbergová.

Stíhačka se Švédkám vůbec povedla. Do první pětky se totiž ještě dostaly Johanna Skottheimová, pro kterou je čtvrtá příčka životní výkon, a Linn Perssonová.

Ženy - stíhací závod 10 km:

1. Eckhoffová (Nor.) 34:08,7 (1), 2. P. Fialková (SR) -46,3 (2), 3. H. Öbergová -55,1 (2), 4. Skottheimová -57,3 (1), 5. Perssonová (všechny Švéd.) -1:02,6 (1), 6. Herrmannová (Něm.) -1:11,8 (3), 7. Hojniszová-Staregaová (Pol.) -1:12,1 (2), 8. Vita Semerenková (Ukr.) -1:13,1 (0), 9. Röiselandová (Nor.) -1:38,5 (3), 10. Dunkleeová (USA) -1:39,7 (3), ...30. Charvátová (ČR) -2:42,9 (6).

Průběžné pořadí SP (po 11 z 24 závodů): 1. Eckhoffová 501, 2. Wiererová (It.) 459, 3. H. Öbergová 342, 4. Tandrevoldová (Nor.) 341, 5. Simonová (Fr.) 339, 6. Herrmannová 333, ...14. Davidová 227, 23. Charvátová 155, 32. Kristejn Puskarčíková 133, 54. Jislová (všechny ČR) 40.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články