Hlavní obsah

Zeman zve vládu do Lán, zasedne v únoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Prezident Miloš Zeman bude hostit na zámku v Lánech celou vládu, řekl to v neděli v rozhovoru pro Frekvenci 1. Jednání kabinetu proběhne 3. února, řekl premiér Andrej Babiš. Celá vláda byla do Lán naposledy pozvána v roce 2018.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

Prezident se v rozhovoru vyjadřoval k řadě témat. Hájil například svou nominaci Stanislava Křečka na ombudsmana. Zopakoval, že podle něj má zkušenosti, protože léta hájil práva nájemníků. Končící ombudsmanka Anna Šabatová ale už řekla, že výběr Křečka není příliš šťastný. Křeček byl dříve zástupcem Šabatové.

Na funkci byla původně nominována Helena Válková. Nominace se ale vzdala poté, co vyšlo najevo, že v 70. letech publikovala článek spolu s někdejším komunistickým prokurátorem Josefem Urválkem.

Prezident komentoval i reformu důchodového systému. Podle něj by se systém neměl překopávat. „Jsem zastánce spíše parametrických změn,” řekl.

Válková odmítne nominaci na ombudsmanku

Domácí

Vyjádřil se i ke konci svého diskuzního pořadu na TV Barrandov. Uvedl, že témata se opakovala a pořád už „neměl šťávu”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám