5 nejslavnějších herců, kteří nás opustili v roce 2019

19.01.2020

Přestože byl rok 2019 plný i mnoha příjemných událostí, zároveň s sebou přinesl několik velmi smutných momentů. Jako každý rok jsme i vloni přišli o několik hvězd, které po sobě ve filmovém průmyslu zanechaly prázdné místo. Právě těmto hercům a herečkám věnujeme dnešní článek, ve kterém padlé hvězdy připomeneme.

5. Cameron Boyce

Šestého července zemřel ve svých teprve dvaceti letech Cameron Boyce. Tento nadějný kalifornský herec byl hvězdou nejen různých seriálů z produkce Disney, ale i několika filmů. V roce 2010 si například zahrál v rodinné komedii s názvem Machři a objevil se i v jeho pokračování o tři roky později. Jedním z truchlících na chlapcově pohřbu byl proto i jeho kolega a filmový otec Adam Sandler (53).

Boyce byl nejen úspěšným hercem, což mimo jiné dokazuje i třídílná superhrdinská komediální série s názvem Následníci, ale i odhodlaným aktivistickým bojovníkem proti nedostatku vody v zemích třetího světa. Podílel se například i na úspěšném Thirst Projectu, který pomohl vybrat přes 10 milionů dolarů pro lidi trpící nedostatkem vody.

Cameron Boyce zemřel ve spánku na následky epileptického záchvatu. Mladík s epilepsií už delší dobu bojoval a snažil se ji aktivně léčit. Zákeřná nemoc však byla bohužel rychlejší.

4. Rutger Hauer

Dalšího herce budou znát především fanoušci přelomové sci-fi tvorby Ridleyho Scotta (82). 19. července totiž zemřela jedna z hlavních hvězd nezapomenutelného Blade Runnera. Nizozemský herec Rutger Hauer hrál v tomto revolučním snímku hlavního replikanta, kterého se po celou dobu filmu snažil najít a zneškodnit Harrison Ford (77).

Hauer měl na svém kontě skutečně slušný počet filmových rolí, a ačkoliv se každý jeho film nestal takovou senzací jako právě Blade Runner, jeho pracovitost se mu nedá upřít. Ve věku 75 let zemřel ve svém domově po krátkém boji s nemocí. Některým jeho fanouškům neuniklo, že zemřel ve stejném roce, jako jeho nejslavnější filmová role replikanta Roye Battyho.

3. Linda Porter

Vloni zemřela i Linda Porter, která se proslavila především na televizních obrazovkách. Zahrála si v takových hitech, jako jsou Gilmorova děvčata, Městečko Twin Peaks nebo úspěšný American Horror Story. Její poslední role pocházela z komediálního seriálu názvem Superstore, který vypráví příběhy pracovníků obrovského nákupního střediska.

Linda Porter zemřela 25. září v krásném věku osmašedesáti let. Její smrt přišla po dlouhém souboji s rakovinou, kterou se jí dlouhou dobu dařilo potlačovat.

2. Luke Perry

Dvaapadesátiletého amerického herce Lukea Perryho má většina televizních diváků spojeného se seriálem Beverly Hills 90210, ve kterém ztvárnil hezouna Dylana. Televizní obrazovky však nebyly jediným médiem, kde se tento nadějný herec uchytil. Za svůj život se objevil i v celé řadě filmů, a poslední z nich je dokonce nominován na letošní Oscary, a to hned v deseti kategoriích.

Jde o Tarantinův (56) prozatím poslední film s názvem Tenkrát v Hollywoodu, který vypráví příběhy odepsaného hollywoodského herce a jeho kaskadéra na pozadí řádění gangu Charlese Mansona. Perry si v něm zahrál epizodní roli televizního herce, který se specializuje na westerny.

Perryho život vloni vyhasnul poté, co jej 27. února potkala mozková příhoda a herec tak byl odkázán k životu na přístrojích. Když se situace o několik dní opakovala, rozhodla se jeho rodina, že jej na doporučení lékařů od přístrojů odpojí. Perry tak zemřel 4. března roku 2019.

1. Peter Mayhew

Přestože jméno ani tvář posledního herce, na kterého chceme dnešním článkem vzpomenout, možná nebudete znát, s jeho prací jste obeznámeni určitě. Peter Mayhew totiž ztvárnil chlupatého Chewbaccu v sérii Star Wars, a to od Nové naděje až po snímek Síla se probouzí. V epizodách Poslední z Jediů a Vzestup Skywalkera se už role kvůli zdravotním problémům vzdal, ale stejně na place pracoval alespoň jako konzultant.

Mayhew zemřel 30. dubna na následky zástavy srdce ve svém domě v Texasu jen několik týdnů před svými pětasedmdesátými narozeninami. Přesto jej však bude Síla dozajista provázet i nadále, stejně jako Carrie Fisher a další hvězdy Hvězdných válek, které již nejsou mezi námi.

(tod)

Fandím
2 fanoušci
Nesnáším
0 antifanoušků
Celebrity:
Luke Perry, Cameron Boyce, Rutger Hauer, Peter Mayhew

Filmy:
Machři, Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje, Blade Runner, Beverly Hills 90210

Kategorie:
Filmy, Filmové novinky,

Tagy:
úmrtí slavných, úmrtí celebrit 2019, Cameron Boyce smrt, Cameron Boyce úmrtí, Luke Perry smrt, Luke Perry úmrtí, Peter Mayhew smrt, zemřelí herci 2019, zemřelé celebriry, zemřelé osobnosti, zemřelé osobnosti 2019, slavné filmové hvězdy, Rutger Hauer smrt, Rutger Hauer úmrtí, Linda Porter smrt, Linda Porter úmrtí
TOPlist