Hlavní obsah

Toyota chystá nový Land Cruiser

Chystaná nová verze off-roadu Toyota Land Cruiser má být podle některých zdrojů už na cestě. Zajímavé však je, že se v souvislosti s obřím autem hovoří o hybridním pohonu.

Foto: Petr Horník, Právo

Toyota Land Cruiser 2,8 D-4D současné generace

Článek

Zprávu o tom, že by Toyota měla představit novou verzi svého legendárního terénního automobilu, přinesl japonský server BestCarWeb.jp a dodal k chystanému automobilu velmi zajímavé informace.

Toyota chystá malé SUV založené na Yarisu, dorazit by mělo ještě letos

AutoMoto

Podle japonského serveru chce Toyota i u Land Cruiseru, kterého bychom se měli dočkat v srpnu letošního roku, držet současný trend a prodávat ho i ve variantě s hybridním pohonem. Ten by měl údajně vycházet ze šestiválcového motoru se zdvihovým objemem 3,5 litru s výkonem 295 koní a točivým momentem 356 Nm a nahradit by měl menší ze dvou osmiválců, které se do Land Cruiserů instalují pro americký trh.

Nový Land Cruiser by měl využívat novou sdílenou platformu TNGA, stejně jako většina současných modelů od Toyoty. To by nasvědčovalo tomu, že si off-road zachová účinnou žebříkovou strukturu podvozku, ale zároveň se sníží hmotnost auta. Úplně zmizet by naopak měla zastaralá šestistupňová automatická převodovka a místo uvolní modernější verzi CVT a stálému pohonu všech čtyř kol.

Legendární off-road Toyota FJ40 dostal vkusnou renovací moderní prvky

AutoMoto

Na design a vlastnosti auta si budeme bohužel muset ještě nějaký ten měsíc počkat, ale můžeme předpokládat, že si Land Cruiser zachová svoji skvělou prostupnost terénem, velikost a přednosti jako sedm sedadel a pohodlí v kabině.

Současný model jednoho z nejoblíbenějších off-roadů se vyrábí už od roku 2008, ale od té doby prošel celou řadou modernizací.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám