Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Jen dvě z pěti. Kvitová rozplakala Siniakovou, dál jde i Krejčíková. Bouzková se Strýcovou vypadly

Petra Kvitová a Barbora Krejčíková postoupily do druhého kola Australian Open. Sedmá nasazená loňská finalistka Kvitová rozplakala drtivou výhrou 6:1 a 6:0 krajanku Kateřinu Siniakovou. Kvalifikantka Krejčíková zdolala Estonku Kaiu Kanepiovou 7:6, 2:6, 6:3 a ve dvouhře na grandslamu poprvé vyhrála zápas v hlavní soutěži. S turnajem v Melbourne se rozloučily Marie Bouzková a jako první z nasazených dvaatřicítka Barbora Strýcová.

Petra Kvitová s Kateřinou Siniakovou
zdroj: Reuters autor: Hannah Mckay

Jednadvacetiletá Bouzková při premiéře na Australian Open prohrála v zahajovacím utkání na centrkurtu Roda Lavera s japonskou obhájkyní titulu Naomi Ósakaovou 2:6 a 4:6.

Třiatřicetiletá Strýcová nestačila na Rumunku Soranu Cirsteaovou 2:6, 6:7 a v 1. kole dvouhry v Melbourne vypadla poprvé od roku 2009.

Kvitová duelu se Siniakovou dominovala. Kvůli dešťovým přeháňkám se v aréně Margaret Courtové hrálo pod zataženou střechou a Kvitová dala sedm es.

Zápas ukončila svým dvacátým vítězným úderem, od stavu 0:1 získala dvanáct her v řadě. V posledním gemu se Siniaková rozplakala a kurt v slzách i opouštěla.

"Nebylo snadné hrát s Katkou, s kterou se dobře známe. Jsem ráda, jak jsem to zvládla. Podání zápas rozhodlo, po prvním brejku jsem hrála uvolněně," řekla Kvitová. Ve druhém kole se utká s Paulou Badosaovou ze Španělska.

Bývalá světová jednička ve čtyřhře Krejčíková postoupila do hlavní soutěže dvouhry z kvalifikace. Stou singlistu světa Kanepiovou zdolala za dvě a půl hodiny a zvládla i nepříjemnou koncovku.

Ve třetí sadě bylo utkání za stavu 5:3 a 30:30 při podání Češky přerušeno kvůli dešti. Po krátké pauze Krejčíková při prvním mečbolu poslala míč do sítě, ale po druhém už zvedla ruce vítězně nad hlavu.

Příští soupeřkou čtyřiadvacetileté Krejčíkové bude ruská tenistka trénující v Praze Jekatěrina Alexandrovová, letošní vítězka turnaje v Šen-čenu.

Je nám líto, video expirovalo.
Bouzková prohrála na Australian Open s obhájkyní titulu Ósakaovou

Bouzková vydržela na kurtu s třetí nasazenou Ósakaovou v nepříjemném větru hodinu a dvacet minut. V první sadě ztratila od stavu 1:2 pět her v řadě. Ve druhém setu vedla 4:2, ale v dalších čtyřech gemech získala jen pět fiftýnů.

"Škoda druhého setu, neservírovala jsem příliš dobře. Nicméně je to zkušenost do budoucna," řekla Bouzková.

Strýcová nestačila na Rumunku Soranu Cirsteaovou 2:6, 6:7 a v 1. kole dvouhry v Melbourne vypadla poprvé od roku 2009.

S Rumunkou prohrála 15:32 na vítězné údery. Obě hráčky měly šest brejkbolů, ale Češka využila dva a Cirsteaová čtyři. Tie-break Strýcová ztratila poměrem 5:7.

"Na kurtu jsem se cítila velmi dobře, proto porážka po takovém výkonu mrzí o to víc, ale Sorana byla lepší. Nedělala zbytečné chyby," hodnotila Strýcová, kterou čeká ještě čtyřhra, v níž jsou se Sie Šu-wej z Tchaj-wanu nejvýše nasazené.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články