V Londýně někdo ubodal tři muže. Policie mluví o sporech uvnitř sikhské komunity

ČTK ČTK
Aktualizováno 20. 1. 2020 11:41
Britská policie vyšetřuje trojnásobnou vraždu, při které byli v noci na pondělí na východě Londýna ubodáni tři muži. Informoval o tom portál deníku The Daily Telegraph s tím, že zadrženi byli dva lidé. Policie uvedla, že vylučuje terorismus a že předpokládá, že šlo o spor uvnitř sikhské komunity.
Letecké záběry z východního Londýna, kde byli ubodáni tři muži | Video: Reuters

Incident se stal v londýnském obvodu Redbridge nedaleko železničního nádraží Seven Kings. Záchranáři na místo vyslali několik sanitek a také helikoptéru pro transport zraněných. První zprávy uváděly, že zahynul jeden muž a další dva utrpěli těžká zranění, později policie upřesnila, že všichni tři muži ve věku dvaceti až třiceti let zemřeli na místě.

Londýnský starosta Sadiq Khan na Twitteru informoval, že v celém obvodu Redbridge bude kvůli pátrání a z bezpečnostních důvodů až do rána zvýšený počet policistů.

Policie sdělila, že vyšetřování je v rané fázi, případ nicméně považuje za pravděpodobnou trojnásobnou vraždu, kdy se oběti i pachatelé vzájemně znali. "Domníváme se, že to byli členové sikhské komunity," stojí v policejním prohlášení.

Sikhismus je menšinové náboženství, které vzniklo v indické oblasti Paňdžábu v období náboženského útlaku; mimo jiné zakazuje mužům stříhat si vlasy, které si pak sikhové balí do turbanů.

V Británii v posledních letech roste počet případů útoků nožem. V roce 2018, ze které jsou dostupné plné statistiky, bylo jen v Anglii a Walesu ubodáno 285 lidí, což je nejvíce za posledních 70 let. Ročně policie v Anglii a Walesu eviduje přes 40 tisíc deliktů, při kterých byl použit nůž či jiný ostrý nástroj.

 

Právě se děje

Další zprávy