Hlavní obsah

Na irském ostrůvku nabízejí snovou práci pro samotáře

Novinky, mšv

Dobrodružné i trochu samotářské duše shánějí na irském ostrůvku Great Blasket Island. Tamní turistická organizace poptává dva lidi, kteří by po dobu šesti měsíců vedli ubytování a kavárnu. Nejedná se však o práci pro zhýčkané jedince – pobyt na ostrově je prý velmi drsným zážitkem, píše server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ostrov nemá žádné permanentní obyvatele.

Článek

Nevelký ostrov leží zhruba dva kilometry od pobřeží Irska, je však značně pustý a nemá žádné stálé obyvatele. Je tak ideálním útočištěm pro ty, kteří chtějí uniknout civilizaci a přijít na jiné myšlenky. Tamní turistická organizace shání pro unikátní pozici dva zájemce, pár nebo přátele, kteří by od dubna do října obstarávali místní ubikace a kavárnu.

Vítězní uchazeči by byli zodpovědní za vítání návštěvníků, kteří by na ostrov přijeli, starali by se také o chatky. Detaily, jako délka pracovní doby či výše výplaty, zveřejněny nebyly, ale zájemci o ně mohou zažádat prostřednictvím e-mailu.

Podle Alice Hayesové, která inzerát zveřejnila, ale nejde o pozici pro jedince zhýčkané moderními výdobytky civilizace. „Je to intenzivní a tvrdé, ale zase jde o unikátní pozici,“ řekla pro kanál RTE s tím, že půjde o návrat k jednoduššímu stylu života. „Oheň, svíčky, kamna, divoká zvířata, příroda,“ vysvětlila.

Uklízela načerno, udali ji, přišla o všechno. Matku tří dětí zachránili čtenáři Práva a Novinek

Domácí

Pro milovníky izolace

Ostrov je považován za nejzápadnější bod Evropy a civilizací je skutečně téměř netknutý. Není na něm wifi, elektřina ani teplá voda — a množství pitné je omezeno. Návštěvníkům je proto doporučováno, aby si přivezli svou vlastní. „Je tu malá větrná turbína, která generuje dostatečné množství elektřiny pro jedno zařízení, abyste nebyli kompletně odříznutí,“ doplnila Hayesová.

Great Blasket Island není koncipován pro masovou turistiku, ubytovací kapacity jsou velmi omezené. Ostrov ovšem nabízí návštěvníkům úchvatnou přírodu, plážičky, útesy, a co se týče fauny, tak mnoho druhů ptactva. Ale především onen kýžený únik před shonem všedního života.

Cizinců v Česku pracuje stále víc, jejich podíl stoupl na 13 procent

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám