Hlavní obsah

Vzhled nového Volkswagenu Golf GTI unikl před premiérou

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před ženevskou premiérou na začátku března se na Instagramu objevil nový Golf ve variantě GTI. Tedy osmá generace legendárního ostrého hatchbacku. Překvapení ale nečekejte.

Foto: Volkswagen

GTI - ilustrační foto

Článek

Minulý týden začalo vycházet najevo, že přiostřeného Golfu GTI se dočkáme už na březnovém autosalonu v Ženevě. Nyní je tu první únik, fotografie zádě.

Z fotky dobré kvality poznáme nové GTI podle černého střešního spoileru, výrazněji tvarovaného nárazníku a typických dvojitých koncovek výfuku.

Motor zůstává stále tajemstvím, nicméně proslýchá se, že zůstane prakticky shodný s minulou generací. Spolehnout by se měl na dvoulitrový čtyřválec původem od Audi s výkonem kolem 250 koňských sil. To odporuje dřívějším spekulacím o elektrifikaci GTI.

Osmá generace Golfu přichází do Česka. Základ startuje pod hranicí půl milionu

AutoMoto

Sportovní derivát v osmé generaci wolfsburgského hatchbacku dle informací britského Autocaru letos doprovodí i varianty s dieselem GTD či plug-in hybridem GTE. Ovšem dočkat se máme i nejsilnější varianty R.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám