Na Černém Mostě vznikne záchytné parkoviště pro stovky aut, bude stát 600 milionů

ČTK ČTK
20. 1. 2020 11:17
Nové záchytné parkoviště pro 880 aut na pražském Černém Mostě vybuduje společnost P+R Černý Most III tvořená firmami BAK a Metrostav. Výstavba vyjde na zhruba 604 milionů korun, část nákladů získá město z evropských fondů. Vyplývá to z dokumentu, který schválili pražští radní.
Ilustrační foto.
Ilustrační foto. | Foto: Economia

Parkovací dům bude stát na ploše u Chlumecké ulice, kde je nyní pozemní parkoviště P+R s kapacitou 294 míst. Od parkoviště řidiči dojdou na nedalekou stanici metra B Černý Most.

Stavba vyjde na zhruba 604 milionů korun, město chce z evropských fondů získat 324 milionů korun.

Praha má dlouhodobě potíže s nedostatkem míst na parkovištích P+R. Kromě parkovacího domu na Černém Mostě zaplatí několik desítek milionů za studie, dokumentaci či pozemky pro nové parkoviště na Zličíně. Na deset milionů vyjde zajištění stavebního povolení či zpracování dokumentace pro tendr na zhotovitele u parkoviště P+R Opatov. Další peníze půjdou na parkoviště P+R v Hostivaři.

V Praze je asi 20 záchytných parkovišť P+R. Umístěna jsou u stanic metra, autobusů, tramvají, případně vlaků. Do hlavního města ale přijíždí stále více přespolních. Kromě chystaných staveb chce město také zvětšit například 90místné parkoviště v Praze 6 v Tobrucké ulici. Na konci loňského roku pak bylo otevřeno P+R parkoviště u nádraží Běchovice-střed pro 60 aut a v Braníku pro 115 vozů.

 

Právě se děje

Další zprávy