Soukup? Maminka o něm řekla toto, sdělil Vlastimil Tlustý. A dodal, kdo tu ve skutečnosti vládne

20.01.2020 12:24

V Podtrženo, sečteno komentoval tentokrát události posledních dní bývalý ministr financí Vlastimil Tlustý. Škodolibě se smál Čižinskému a představám, že nové koště dobře mete. Také řekl, že by Topolánka „někam poslal“. Ale kandidovat ne. Došlo i na TV Barrandov a problémy jejího majitele. „Oni tam skoro nic nedávaj a to nic pořád vopakujou,“ citoval Tlustý svou matku. A na závěr, v souvislosti s udržením Heleny Válkové na postu zmocněnkyně pro lidská práva, se Vlastimil Tlustý rozpovídal, jak v Čechách vládnou reformní komunisté.

Soukup? Maminka o něm řekla toto, sdělil Vlastimil Tlustý. A dodal, kdo tu ve skutečnosti vládne
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalý poslanec ODS, Vlastimil Tlustý

Hned na začátku Tlustý „zíral“ na výsledek hlasování, kterým byl odvolán Pavel Čižinský z postu starosty Prahy 1. „Snad se i škodolibě raduju,“ přitvrdil. Zaujalo ho, že v městské části proti sobě stojí Praha sobě a My, co tady žijeme. „Já bych nevěděl, který jsou který. Ještě mi tam chybí strana, která by si mohla říkat nová košťata. Že dobře metou. Mně z toho vychází, že nemetou. Ani jedna nová košťata,“ poznamenal a ptal se na strany s všeobjímajícími stoprocentně pozitivními názvy: „Milí voliči, co jste od nich čekali? Vy jste věděli, koho volíte? A když jste si je zvolili, tak dobře vám tak.“ Nová hnutí mu připadají, jako kdyby si někdo zřídil stánek před nemocnicí s heslem: „My vás odoperujeme nejlíp, my o tom nic nevíme.“ „Nová košťata“ se podle něho odhalila a neříkají to nejdůležitější, že politika je řemeslo a voliči by si měli vybírat ty, kteří už něco dokázali.

Anketa

Sirotky z Řecka nepřijmeme, protože jsou to prý Afghánci ve věku 16 až 18 let. Schvalujete rozhodnutí o NEPŘIJETÍ?

98%
hlasovalo: 21162 lidí

O „starých strukturách“ šla řeč i u tématu záloh na plastové lahve v gesci ministra Brabce z ANO. Xaver si rýpl, že Tlustý se jich nějak hodně zastává a měl podezření, že bývalý ministr chce zase někam protlačit Mirka Topolánka. „Toho já bych někam poslal, ale kandidovat ne,“ odvětil se smíchem Vlastimil Tlustý.

Xaver pak zmínil jméno Davida Ratha a titulek o tom, že ho teplický soud nechce přesunout do věznice s mírnějším režimem. „Můj první dojem je, že on jim všem tak zatopil, těm policistům, státním zástupcům a soudům, všechny komplikace, co si proti nim mohl vymyslet, si vymyslel, zkrátka kopal kolem sebe mimořádně. A na mě to dělá dojem, že oni mu to teď vrací,“ zhodnotil zájem o to, jaké podmínky má David Rath v průběhu trestu. „Ta komunita si říká: Tys nám to zavařil. Ty jsi nám zatopil, my tobě taky.“

I další téma se týkalo policie a soudů, Xaver Veselý připomenul svůj rozhovor s bývalým policistou Robertem Šlachtou.

Vlastimil Tlustý pravil, že kauza je několikanásobný skandál, zvláště to, jak Jana Nagyová řídila republiku. „Řídila Nečase a Nečas řídil republiku,“ popsal skandální mechanismus. Nicméně zásah na Úřadu vlády a zbavení vlády také nebylo dle Tlustého úplně „fair play“. „Já myslím, že těch Nagyovejch, který se pletly do politiky, tady bylo víc, ale v těch ostatních případech nikoho neodváděli a dovládli do konce, dokonce se to, myslím, ani lidi nedověděli, jak to vlastně bylo. To je divný. Neměli kvůli tomu odstraňovat vládu,“ mínil bývalý politik. Také vyčetl Miloši Zemanovi, že nerespektoval tzv. stojedničku poslanců, kteří sestavili vládu novou a místo ní jmenoval vládu Jiřího Rusnoka.

Došlo i na Jaromíra Soukupa a TV Barrandov. Zde stojí za zmínku, že generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral nabídl prezidentovi pravidelné výstupy na ČRo právě v pořadu s Lubošem Xaverem Veselým.

„Já jsem byl včera na návštěvě u maminky a maminka říkala: Nevíš, prosím tě, co je s tím Barrandovem? Oni tam skoro nic nedávaj a to nic pořád vopakujou,“ uvedl Tlustý své myšlenky příhodou a dodal, že do zákulisí nevidí, ale ze všech informací se mu zdá, že má TV Barrandov potíže ekonomického rázu. Vztah mezi Soukupem a Zemanem popsal jako účelovou symbiózu, která jedné straně přestala prospívat. Doplnil, že o TV Barrandov čeká další špatné zprávy.

Diskuze se nevyhnula ani Heleně Válkové a její aféře s prokurátorem Urválkem. Tlustý začal velice zeširoka: „Já jsem dospěl k závěru, že po listopadu 1989 po dlouhých dvaceti letech došlo k převzetí moci reformními komunisty. Zkuste si představit, když jsme byli v listopadu 1989 na Václavském náměstí, tehdy jsme se měli ptát, jestli ti lidé, co už nechtějí komunisty, chtějí spíš kapitalismus, nebo socialismus s lidskou tváří neboli návrat do 1968. Samozřejmě to už nemůžeme udělat, ale myslím, že by to bylo tak 50–50, možná dokonce víc těch, kdo chtěli socialismus s lidskou tváří. Po volbách v roce 1992 prohráli, oni byli poschováváni v lecjakých politických stranách, ale základem jejich myšlení bylo: On ten socialismus nebyl tak špatný, chtělo to jen trošku uvolnit. Ale jinak nad lidem musí být přísná ruka, chce to dohled, prostě koncept levicového řízení, silný stát, kadeřníka ještě dovolíme, soukromou banku už ne. A ty lidi čekali 20 let a teď se jim to povedlo převzít, duo Zeman–Babiš to reprezentuje, to jsou svým přesvědčením reformní komunisté.“ Tlustý mínil, že tito reformní komunisté dávají prostor těm, kdo jsou stejní. „Na každém kroku je vidět, že ti správní lidé, co nás mají vést, jsou reformní komunisté,“ utrousil sarkasticky bývalý poslanec a předlistopadový člen KSČ.

Moderátor zmínil, že „naštěstí“ jsou zde Piráti, mladá krev, která tento trend zastaví. „Piráti jsou počítačoví komunisté,“ kontroval Tlustý a pravil, že i reformní komunisté jsou pravicovější než Piráti. „To je jasné přesvědčení: Občan je hlupák, my chytrý ho musíme řídit, stát musí všechno kontrolovat, na všechno inspektory a dohled,“ popsal údajný myšlenkový základ Pirátů.

Na závěr se dostalo i na Válkovou, o které šla původně řeč, protože stále zůstává zmocněnkyní pro lidská práva. Komentátor prohlásil, že Válková na něj působí jako reformní komunistka, i když spolupracovala s Urválkem, který rozhodně reformní komunista nebyl. „Je to pořád lepší než ty hrůzy, které prosazovaly ten kapitalismus, to jsou ti zločinci, s těma musíme zatočit. Ale my reformní komunisté jsme pořád trochu tolerantnější k těm nereformním komunistům než k těm kapitalistickým zrůdám,“ vysvětloval uvažování údajně reformních komunistů u vesla.

Celý pořad ZDE

 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…