Trendy
Výměna manželek 2024 válka na Ukrajině Survivor 2024 Kate Middleton

Zemřel předseda Senátu Jaroslav Kubera, odešel nečekaně ve věku 72 let

Zemřel předseda Senátu Jaroslav Kubera, odešel nečekaně ve věku 72 let
Zdroj: profimedia.cz
+ Dalších 5 fotografií
úmrtí
Česko dnes zasáhla smutná zpráva o odchodu předsedy Senátu Jaroslava Kubery. Zemřel ve věku dvaasedmdesáti let. Dlouhé roky působil jako primátor Teplic a byl senátorem za ODS.

V pondělí obletěla Českou republika smutná zpráva. Zemřel předseda Senátu Jaroslav Kubera. Do nebe odešel ve věku 72 let. Informaci potvrdila mluvčí Sue Nguyen.

Podle portálu Novinky.cz Kubera zemřel v neděli odpoledne poté, co ho postihla náhlá příhoda. Cestou do kanceláře se mu v autě udělalo nevolno. Následně byl převezen do nemocnice v Teplicích, odkud byl přemístěn do Ústí nad Labem, kde zemřel.

"Zemřel Jarda Kubera. Úžasný člověk, můj velký učitel. Brečím a nejde to zastavit," napsal na Twitteru senátor Miloš Vystrčil.

Soustrast vyjádřil i premiér Andrej Babiš (65). "Téhle šokující zprávě jsem nechtěl věřit. Pana Jaroslava Kuberu jsem měl rád. Byl to fajn chlap, úžasně vtipný člověk. Když se stal předsedou Senátu, tak to dostalo úplně jinou dynamiku. Je mi to moc líto. Upřímnou soustrast celé jeho rodině," vzkázal Babiš pomocí sociální sítě.

Byl dlouholetým primátorem města Teplice. Také byl senátor za ODS a od roku 2018 byl předsedou horní komory parlamentu.

Kubera se narodil v Lounech. Byl ženatý a zanechal po sobě dvě dcery.

Co dělat při jaderné havárii: Základní rada zní schovej se a zůstaň v kontaktu, říká Dana Drábová

Související články

Další články

Nejnovější kauzy