Ze školy na Šumpersku se valil hustý dým, evakuovány desítky dětí

Šest desítek dětí a zaměstnanců bylo dnes kvůli požáru v přístavbě evakuováno ze základní školy v Písařově na Šumpersku, jejíž budovu zaplnil hustý dým.

"Všichni žáci a personál se včas dostali do bezpečí. Nikdo nebyl zraněn," řekl dnes ČTK mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Škola předčasně ukončila výuku.

Po požáru došlo k výraznému zakouření prostor celé školy. Nyní je prováděna celková vizuální kontrola. Výše způsobených škod prozatím nelze odhadnout.

— Hasiči Olomouc ??‍?? (@hasici_olomouc) January 20, 2020

Požár podle Hošáka vznikl na ploše zhruba pěti metrů čtverečních v dokončované přístavbě školy, kde dělníci pokládali podlahovou krytinu. "S největší pravděpodobností došlo ke vznícení vysoce hořlavých látek. V celé budově návazně došlo k výraznému zakouření," uvedl Hošák.

Kvůli požáru a hustému dýmu bylo ze školní budovy evakuováno 54 dětí a 12 zaměstnanců. "Rodiče dětí jsou informování a postupně si vyzvednou děti. Škola dnes výuku předčasně ukončila," dodal Hošák. Škoda, kterou požár v přístavbě školy způsobil, zatím nebyla vyčíslena.

Související

Více souvisejících

Požáry Olomoucký kraj Hasiči Školství

Aktuálně se děje

před 8 minutami

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministryně Langšádlová se rozhodla podat demisi

Ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová (TOP 09) se rozhodla podat demisi, oznámila její strana ve čtvrtek ráno. Podrobnosti má končící členka Fialovy vlády poskytnout odpoledne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy