Češi v zahraničí: Koubkovi dal hattrick fantom Håland, Břečka dostal při debutu šestku

20.01.2020, 16:57
Aktuality
Tomáš Koubek (© AFP)
Čeští fotbalisté v zahraničních soutěžích se o víkendu nijak výrazněji nevytáhli. Jiří Pavlenka udržel čisté konto v brance Brém. Jeho kolega z Augsburgu Tomáš Koubek byl u snového debutu útočníka Dortmund Erlinga Hålanda, který mu nastřílel za 20 minut hattrick. Na svůj debut v turecké lize bude v úplně jiných barvách vzpomínat obránce Tomáš Břečka. Jeho Kasimpasa dostala v Trabzonu šest branek...

Itálie


Český záložník Jakub Jankto odehrál za Sampdorii Janov první poločas utkání proti Laziu. Jeho tým však utrpěl debakl 1:5.

Německo


Jiří Pavlenka odchytal celé utkání za Werder Brémy v Düsseldorfu a pomohl k vítězství 1:0.

Tomáš Koubek byl v brance Augsburgu v domácím duelu proti Dortmundu. Dlouho to vypadalo na překvapení, domácí vedli 3:1. Pak ale nastoupila na hřiště zimní posila Borussie Erling Håland a hattrickem učinila domácím choutkám přítrž. Augsburg nakonec prohrál 3:5.

Patrik Schick nastoupil v základní sestavě Lipska v domácím zápase proti Unionu Berlín. Jeho tým zvítězil 3:1. Schick odehrál 68 minut.

Záložník Vladimír Darida nechyběl v základní sestavě Herthy Berlín v zápase proti Bayernu. Hned v 7. minutě dostal žlutou kartu. Na hřišti nakonec vydržel do 68. minuty, kdy byl vystřídán. Hertha prohrála 0:4.

Španělsko


Brankář Tomáš Vaclík nakonec odjel se Sevillou z Estadio Santiago Bernabeu s prázdnou. V dresu Realu Madrid jej dvakrát překonal jediný muž Casemiro. Utkání tak skončilo domácím vítězstvím 2:1.

Útočník Tomáš Pekhart nastoupil v základní sestavě Las Palmas v druholigovém střetnutí na půdě Santanderu. Na hřišti vydržel do 63. minuty. Jeho tým nakonec díky brance v nastaveném čas vybojoval remízu 1:1.

Nizozemsko


Útočník Tomáš Necid nastoupil v základní sestavě den Haagu proti Waalwijku a přispěl k vítězství 2:0. Na hřišti strávil 63 minut, než byl vystřídán.

Obránce Josef Kvída nastoupil ve druhé nejvyšší soutěži v základní sestavě Nijmegenu a na hřišti Maastrichtu odehrál celé utkání. Duel skončil bezbrankovou remízou.

Jaroslav Navrátil hrál kompletních 90 minut za Go Ahead Eagles na půdě Den Bosche. Přispěl k vítězství 3:2.

Záložník Richard Sedláček nastoupil do zápasu rezervy AZ Alkmaar na půdě Bredy v 60. minutě. V 86. minutě přihrával na branku Churche. Hosté však již jen snižovali na konečných 1:3.

Skotsko


Brankář Václav Hladký odchytal za St. Mirren pohárový zápas s Borxburnem a přispěl k postupové výhře 3:0.

Turecko


Obránce Ondřej Čelůstka odehrál celý zápas za Antalyaspor. Jeho mužstvo však doma utrpělo jasnou porážku 0:3 od Göztepe Izmir.

Tomáš Břečka si odbyl ligový debut v dresu Kasimpasy po přestupu z Jablonce. Na půdě Trabzonsporu však jeho tým utrpěl debakl 0:6. Další obránce Filip Novák zůstal na domácí lavičce . Záložník Kasimpasy David Pavelka je dlouhodobě na marodce.

Autor: Jiří Fišara

Komentáře (26)

Přidat komentář
Kucka

Klukům se o víkendu dařilo, tým Břečky 6 kusů, Janktič a Koubek bůra, Daridič 4 góly

Reagovat
dave30

Tak jsou tam již první náznaky... myslím tím tu pěknou trojku Čelustky.

Reagovat
Stannis Baratheon

Břečkič

Reagovat
PP

masakr kolo pro Čechy.. Snad jen Darida, dokud byl na hřišti, tak to bylo 0:1, může se alespoň utěšovat, že dostali další tři kvůli jeho absenci..

Reagovat
smazaný uživatel

Brecmen a jeho hodnej tichej styl na psychoturky asi plati

Reagovat
Kang & Kodos

Dařilo se, co si budem

Reagovat
Baronne

Sadílek?

Reagovat
dave30

Po zranění údajně teprve začíná. Nebyl ani na soustředění v teple. Tak uvidíme, jak dlouho mu bude trvat návrat do sestavy. Ale borec co nastoupil za něho udělal penaltu.

Reagovat
smazaný uživatel

V PSV po odchodu van Bommela odepsany

Reagovat
lampas

Reagovat
Selänne

Vždyť je zraněnej, ty trubko.

Reagovat
smazaný uživatel

To neznamená, že není odepsany ty bembelo

Reagovat
Selänne

ty seš zas chytrej jak šalamounovo hovno, co?

Reagovat
madridcan

A Škoda dneska mi zabezpečil krásny 2,30 kurz za Rize

Reagovat
dave30

Milan začal "o něco" lépe, než Břečka.

Reagovat
redyyz

a to dal tomu klubu, do ktoreho mal povodne prestupit...karma

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Losinho

Reagovat
Pharrell

Reagovat
shitcool

Reagovat
Pablos

Reagovat
Modi6

Mno ty výkony tentokrát nebyly takové jaké bychom si představovali. Naštěstí do Eura ještě daleko. Když se k tomu připočte seznam těch, kteří jen leštili lavičky, nebyl to zrovna vydařený víkend cz fotbalu

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě není vůbec směrodatné.. Nikdo z našich reprezentantů(až na GK) nepatří ve svých klubech k vyloženým oporám, naše repre teží z týmového výkonu. Takže nezbývá než doufat, že budou na euro všichni zdraví

Reagovat
dave30

Je to tak. Tvořivé sprintery nemáme, takže nabušit vytrvalost (jako Slavisti) a na euru všechny uběhat.

Reagovat
smazaný uživatel

proč měnit něco, co v kvaldě jakžtakž fungovalo, a stačilo i na do té doby v kvaldě neporaženou anglii? možná to byla jen náhoda a shoříme jak papír, ale asi nemá cenu zkoušet to postavit třeba kolem hložka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele