Kremlík končí, funkci ministra dopravy si má přibrat Havlíček

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček Zdroj: Michael Tomeš

Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček
Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček
Vladimír Kremlík, ministr dopravy
Vladimír Kremlík, ministr dopravy
Vladimír Kremlík
6
Fotogalerie

Kvůli zakázce na systém elektronických dálničních známek končí ve funkci ministr dopravy Vladimír Kremlík. Premiér Andrej Babiš navrhl jeho odvolání a prezident Miloš Zeman jej přijal. Kremlíkovu agendu má řídit nynější ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček. Souběh jeho funkcí nemá být dočasným, ale trvalým řešením.

Premiér očekává, že vicepremiér Havlíček bude funkci šéfa dopravy zastávat trvale. Změna může podle něj být základem perspektivní fúze ministerstev. "Není to dočasné řešení. Dříve jsme měli ministerstvo hospodářství, ze kterého se vyčlenila doprava, ministerstvo pro místní rozvoj a průmysl," uvedl Babiš. Havlíčkovo působení podle něj nabídne řadu synergií.

Havlíček sdělil, že spojení resortů může být ku prospěchu. Také připomenul dřívější ministerstvo hospodářství. Transformace do jednoho ministerstva byla do budoucnosti plánovaná, dodal. Ministerstva se podle Havlíčka potkávají u mnoha pocesů, včetně například stavebnictví. Ministerstvo průmyslu pak stojí ve vývoji novinek, které se později projeví v dopravě.

Výměnou Kremlíka za Havlíčka personální změny v rezortu končit nemusejí. Podle Babiše by měl zvážit rezignaci první náměstek ministra dopravy Tomáš Čoček, jehož chování označil za nepřijatelné, a ředitel Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) Zbyněk Hořelica.

Babiš několikrát zdůraznil, že SFDI o zakázce neinformoval, a to ani vlastní dozorčí radu. "Ta instituce nefunguje dobře a je to třeba zásadně změnit," uvedl. Poznamenal také, že fond dostává peníze z rozpočtu, ale jejich tok pak není možné kontrolovat.

Šíp: Sloučení Havlíčkových rolí může zafungovat

Změny na ministerstvu dopravy pro E15.cz krátce okomentoval předseda dopravní sekce Hospodářské komory ČR Emanuel Šíp. „Doprava je zakleté odvětví, kde se toho příliš mnoho nedaří. Bude těžké najít divotvůrce, který všechno mávnutím kouzelnou hůlkou napraví. A také nevěřím tomu, že ministr je ten, kdo jediný může za případné selhání projektu elektronické viněty,“ uvedl Šíp.

Podle něj ale může „nějakou dobu fungovat“ sloučení funkcí Karla Havlíčka, neboť ministr průmyslu měl už v minulosti určité pravomoci nad dopravou, připomněl odborník.

Babiš řekl, že s Kremlíkem o zakázce mluvil v pondělí ráno a v názorech na kauzu se nadále rozcházejí. Premiérovi mimo jiné vadí, že vláda nedostala informace předem.

"Mluvil jsem s panem ministrem, nepřipouští si chybu. Je pracovitý, ale zkrátka tento projekt nezvládl," uvedl. Dodal, že odpoledne proto doručil Zemanovi návrh na Kremlíkovo odvolání. Kremlík uvedl, že jeho prioritou bylo spustit elektronické dálniční známky bez zdržení, proto nechtěl zakázku zrušit. Babišovo rozhodnutí respektuje.

Zakázku na informační systém a e-shop pro elektronické dálniční známky za 401 milionů korun získala od Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI) bez soutěže společnost Asseco Central Europe. Způsob přidělení a cenu zakázky kritizuje opozice.

"Odvolání ministra Kremlíka bylo vlastně jediné možné řešení. Lidé by ale jistě přivítali, kdyby premiér Babiš místo opakovaného hašení průšvihů svých neschopných ministrů už v segmentu dopravy a infrastruktury konečně něco dokázal postavit a vybudovat," sdělil na twitteru šéf ODS Petr Fiala.

I podle předsedy Pirátů Ivana Bartoše byl konec Kremlíka očekávaný, když nedokázal zdůvodnit kritizovanou zakázku na e-shop se známkami za stovky milionů korun. "Zajímalo by mě, jak se tedy premiér Babiš postaví k ostatním ministrům, na jejichž resortech mizí každý rok stovky milionů v předpotopních IT systémech," doplnil na sociální síti.