Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Patzel vlétl do zápasu a gólem dal naději na remízu s Chorvaty: Neměl jsem co ztratit

Do utkání vletěl bez respektu a střelecky se i prosazoval. Mladá spojka Vojtěch Patzel byl dodatečně nominován na evropský šampionát ve Vídni a nyní v předposledním utkání čtvrtfinálové skupiny s Chorvatskem dostal víc příležitostí. Ještě 32 sekund před koncem srovnal, nakonec z toho však byla porážka 21:22.

Česká talentovaná spojka Vojtěch Patzel dává gól proti Chorvatům
zdroj: Český svaz házené autor: Hana Vrbková

"Určitě nás to mrzí, náš poslední útok vyšel. Srovnali jsme to a bylo to o poslední obraně. Je to škoda, měli jsme už víc příležitostí v zápase to nějak zlomit, ale bohužel se to nepodařilo," hodnotil zklamaně Patzel.

V poslední minutě utkání český tým útočil na vyrovnání. Místo delší kombinace zvolil národní tým překvapivou a rychlou akci s jedním z nejmladších členů týmu. Patzel naběhl jako sedmý hráč do pole, naskočil a vyrovnal na 21:21. "Zkoušíme to na tréninku. Většinou sedm na šest," připustil hráč Dukly Praha.

Důležitou střelu dostal na starost místo opor pravě Patzel. "Docela mě to překvapilo, bylo důležité, abychom ten útok zvládli. Jsem rád, že jsem důvěru dostal, a ještě radši, že jsem to dal," uvedla levá spojka.

Je nám líto, video expirovalo.
Házenkáři sahali proti Chorvatsku po remíze, nakonec prohráli o gól

Proti Bělorusům odehrál minutu a půl. S Chorvatskem už dostal o něco větší příležitost. Na palubovku naskočil ve druhém poločase a zapsal lehce přes pět minut. Skóroval ze čtyř střel třikrát.

"Byl jsem nervózní, to nebudu lhát. Jsem rád, že jsem dostal šanci a snažil se ji využít. Neměl jsem moc co ztratit. Trenéři mi říkali, ať se toho nebojím. Tak jsem si trochu věřil a šel jsem do zápasu. S každým útokem to bylo lepší a lepší. Kdybych ale nedal žádný gól a vyhráli jsme, budu spokojenější," řekl jednadvacetiletý talent.

Neodradilo ho ani to, že první střelu neproměnil, naopak se sebevědomě dral dále do zakončení. "První střelu jsem bohužel nedal a pak jsem se dostal k takovým zajímavým akcím. Díky tomu jsem si víc věřil i na poslední ránu," uznal Patzel.

Zkušenost z prvního velkého turnaje si ale nemůže vynachválit. "Pro mě je to úžasné, nebyl jsem ani původně nominovaný. Byl jsem na čekačce. Kvůli zranění Matěje Klímy jsem se do kádru dostal, a ještě si zahraju proti nejlepším hráčům světa," těšilo Patzela.

Vtipkovali jsme, že si to rozdělíme s Matějem napůl

V národním týmu nahradil ve Vídni kolegu z Dukly Matěje Klímu, jenž si na tréninku poranil kotník. "Ze začátku samozřejmě říkal, že ho to mrzí, ale pak přišly takové vtípky, že si to rozdělíme půl na půl. Samozřejmě ho to mrzelo, ale nebyl z toho nějaký zlomený," řekl hráč, který na hřišti působí velice energicky.

Preventivně měl sbaleno. "Zápasy jsem sledoval, ale určitě jsem nepočítal s tím, že se někdo zraní večer na tréninku. Věci jsem měl v pokoji pořád připravené, kdyby náhodou. Po Ukrajině mi trenéři jen zavolali, že se mnou počítají druhý den ve Vídni," popsal Patzel, který už v tu dobu začínal kondiční přípravu s Duklou na druhou polovinu sezony.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články