20. ledna 2020 • 22:45

Takhle pálí LEGENDA! Škoda zaujal slávisty, nový trenér chválil

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lepší premiéru nevymyslíš. Milan Škoda vlétl do tureckého angažmá po hlavě. V pondělí naskočil poprvé do ligy jako člen základní sestavy Rizesporu proti Genclerbirligi. Týmu, kterému původně letěl do Turecka podepsat smlouvu, nasázel dva góly a stal se hlavním hrdinou večera (2:0). „Takhle pálí LEGENDA,“ smekl šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. S gratulacemi přispěchali i další členové útočníkova bývalého týmu.



Škoda dělal v pondělním duelu perfektně svou práci. V 70. a později v 85. minutě uklidil míč do sítě Genclerbirligi a zařídil výhru 2:0. „Těší nás, že Milan Škoda hned v prvním ligovém zápase vstřelil dvě branky a vyhrál nám zápas,“ chválil novou posilu trenér Rizesporu Ismail Kartal.

34letý šutér se poprvé prosadil v zahraniční soutěži, kam odešel v zimě ze Slavie. Klubu, kde zanechal ohromnou stopu a na zdi stadionu mu visí obří portrét.

„Takhle pálí LEGENDA!“ gratuloval na Twitteru k prvním tureckým zářezům šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. „Zabiják!“ přidal se místopředseda představenstva Tomáš Syrovátka. „Bombér,“ smekl obránce Vladimír Coufal.

Škoda už má na kontě 96 ligových tref, dosud pálil za Bohemians a posléze především ve Slavii. Vzhledem k nabitému kádru a menšímu počtu jarních zápasů se nakonec rozhodl, že půl roku před vypršením smlouvy zkusí zahraniční angažmá.

V Turecku měl podepsat Genclerbirligi, jenže vedení mu nabídlo kratší smlouvu, než si představoval. Nakonec úspěšně dopadla jednání v Rizesporu, kde pálil ostrými hned ve svém druhém utkání a poprvé na ligové scéně.

Paradoxně právě proti Genclerbirligi. „Škoda je hráč, o kterého jsme měli zájem,“ smutně konstatoval trenér poraženého mužstva Hamza Hamzaoglu.

Radost fotbalistů Rizesporu po brance českého útočníka Milana Škody
Radost fotbalistů Rizesporu po brance českého útočníka Milana Škody

TOP 5 gólů Milana Škody ve Slavii: Sólo v derby nebo lob z Poborského dílny
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud