Premier League - preview 24. kola

21.01.2020, 08:48, aktualizováno 23.01.2020, 08:53
Previews
Suverénní Liverpool se ve čtvrteční dohrávce vloženého kola představí na půdě Wolverhamptonu, kde bude chtít navázat na úspěšnou vzájemnou bilanci. "Vlci" se mohou případným bodovým ziskem osamostatnit na průběžné páté příčce...
Wolverhampton Wanderers - Liverpool FC  (čtvrtek 21:00)
Zápas z kategorie těch nejtěžších čeká ve čtvrteční dohrávce čtyřiadvacátého kola na fotbalisty Liverpoolu. Ti zamíří na půdu dalšího aspiranta na evropské poháry, prozatím šestého Wolverhamptonu.

Vlci po Vánocích překvapivě zdolali Manchester City, poté však pětkrát v řadě nedokázali zvítězit. Ze tří utkání Premier League vytěžili jediný bod, navíc vypadli z FA Cupu v dvojzápase s Rudými ďábly. Dobře se nevyvíjelo ani sobotní utkání v Southamptonu, kde v poločase prohrávali 2:0, poté ale díky Netově trefě a dvou Jiménezových vývoj otočili a odvezli všechny tři body.

Vlky táhne zejména Raúl Jiménez, který již deset gólu nasázel a na dalších šest asistoval. V posledních šesti zápasech se trefil hned čtyřikrát. Adama Traoré má stejný počet gólových nahrávek, avšak vstřelil pouze čtyři branky.

Vítězná série Reds činí sice "jen" osm zápasů (z nichž poslední sedm s čistým kontem), to je ale zkresleno porážkou v Ligovém poháru na půdě Aston Villy, kterou utrpěli mladíci. Kromě defenzivy mají ale Liverpoolští obrovskou sílu i v útoku. Mohamed Salah a Sadio Mané patří mezi nejlepších deset hráčů nejen mezi střelci, ale i mezi nahrávači. Spolčeně nastříleli dvaadvacet branek a na dalších jedenáct asistovali.

Virgil van Dijk má ze soupeře respekt. "Už víme, jak jsou Wolves dobří. Jejich taktika, hráči i manažer jsou fantastičtí. Pokusíme se dobře připravit, jelikož to bude těžkých zápas. Obecně se lépe připravuje na těžké, v nichž budou složité momenty," říká nizozemský stoper.

Domácí budou nadále postrádat Vinagreho, naopak vrátit by se mohli Jota a Boly. Hostům po vyléčení Lovrena chybí už jen Milner a Keita.
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Dendoncker, Coady, Saiss - Doherty, Neves, Moutinho, Jonny - Traoré, Jiménez, Neto
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson - Oxlade-Chamberlain, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.57 - 3.96 - 1.68
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Leicester City - West Ham United  (středa 20:30)
Úplně opačné starosti mají dvě mužstva, která se střetnou při středečním večeru na King Power Stadium. Zatímco domácí se drží na třetím místě a velmi pravděpodobně si příští sezónu zahrají Ligu mistrů, West Ham se musí obávat o příslušnost mezi anglickou elitou.

Foxes se na druhou stranu v novém roce příliš nedaří. Po úspěchu v Newcastlu a postupu v FA Cupu přes Wigan pouze remizovali v utkání Ligového poháru s Aston Villou, aby poté podlehli outsiderům ze Southamptonu a Burnley shodně 1:2. Na posledním výsledku měl nechvalný podíl i Jamie Vardy, který zahodil penaltu. Navíc se naposledy prosadil před Vánoci, v posledních sedmi startech vstřelil tento jediný gól - pro srovnání, v předchozích sedmi po sobě jdoucích zápasech zavěsil desetkrát.

Hammers sbírají v roce 2020 takové výsledky, jaké by jim k záchraně zaručeně stačily. Nejprve čtyřmi góly přejeli Bournemouth, poté sice prohráli na hřišti Sheffieldu United, ale v sobotu uhráli další cenný bod s Evertonem. Ani tyto zisky jim nepomohly odlepit se od sestupových vod, aktuálně má West Ham na kontě stejně bodů jako osmnácté Cherries a devatenáctý Watford - nutno však dodat, že se dvěma zápasy k dobru. "Kladiváři" se v ofenzivě spoléhají zejména na Sébastiena Hallera, který vstřelil v probíhajícím ročníku šest branek. Ostatní jeho spoluhráči se dostali maximálně na polovinu.

"Lišky" nemají žádné nové absence, naopak vrátit do sestavy by se jim po zranění mohl záložník Ndidi. Hosté nemohou do utkání zraněné Andersona, Yarmolenka a Antonia.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Evans, Söyüncü, Chilwell - Ndidi - Pérez, Praet, Maddison, Barnes - Vardy
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Randolph - Diop, Ogbonna, Cresswell - Zabaleta, Noble, Rice, Masuaku - Snodgrass, Lanzini - Haller
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.73 - 6.84
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tottenham Hotspur - Norwich City  (středa 20:30)
Tottenham je na tom sice nadále lépe, než odvěký rival Arsenal, avšak i tak prožívá vcelku utrápenou sezónu. Sázka na nového manažera stále nevychází a ve středu budou mít Spurs dost možná starosti i s Norwichem. Hosté se krčí na samém chvostu tabulky, v posledním kole se ale dočkali polití živou vodou.

Zatímco v bývalých štacích přinesl José Mourinho do týmů svěží vítr, jenž alespoň na nějakou dobu efektivně provětral zatuchlé prostory, hned na začátku, v Tottenhamu si "Special One" dává načas. Spurs mají štěstí, že konkurence jejich váhání razantně netrestá, jinak už mohli být mimo hru o evropské poháry. Takhle Kohouti nadále větří šanci na postup minimálně do Evropské ligy, ne-li do Ligy mistrů.

Pro takový úspěch ale musí mužstvo z Londýna učinit mnohem víc než doposud. Poslední výhru si Tottenham připsal na Boxing Day proti Brightonu. Od té doby odehrál další čtyři ligová klání, v nichž vydoloval pouhopouhé dva body, včetně remízy s Norwichem. Takové výsledky si Spurs rozhodně nemohou dát za rámeček a není divu, že fanoušci Kohoutů nejsou s umístěním na osmé pozici v tabulce spokojeni.

Proto si Mourinho dobře uvědomuje důležitost následujícího mače. "Pokud bojujete o první čtyřku nebo šestku, stačí prohrát dva zápasy a propadnete se, pokud zase ve dvou zvítězíte, jdete nahoru. Myslím si tedy, že každé utkání má význam. Vím, že Norwich má svůj boj. Přijede povzbuzen výhrou a pokusí se urvat body," prohlásil portugalský stratég.

Norwich v minulém kole opravdu zažil po delší době opravdovou radost. Canaries se proti Bournemouthu radovali ze tří bodů vůbec poprvé od 23. listopadu, kdy si vyšlápli na Everton. Svěřenci manažera Daniela Farkeho tak ukončili nelichotivou sérii, přesto jim to na vylepšení umístění v tabulce pořád nestačí. Cesta za záchranou je stále velice dlouhá.

Kanárci už překonali ty největší problémy, které měli s marodkou, přesto mimo hru nadále zůstávají brankář Ralph Fährmann, stoper Timm Klose a záložníci Mario Vrančić nově též s Emilianem Buendíou. Obránce Ben Geodfrey si zase nezahraje kvůli trestu za červenou kartu. Také Tottenham sužují zdravotní trable. Vedle kanonýra Harryho Kanea nadále absentují gólman Hugo Lloris, levý bek Ben Davies a středopolař Moussa Sissoko. Posledně jmenovaného však může zastoupit uzdravený Tanguy Ndombélé.
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Tanganga - Lo Celso, Winks - Lucas, Son, Lamela - Alli
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Aarons, Zimmermann, Hanley, Byram - Tettey, McLean - Rupp, Duda, Cantwell - Pukki
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.09 - 8.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester United - Burnley FC  (středa 21:15)
Hráči Manchesteru United přivítají na domácí půdě celek z Burnley. "Rudí ďáblové" bojují o páté místo zajišťující postup do základní skupiny Evropské ligy, Burnley se momentálně nachází na čtrnáctém místě.

Manchester United v posledním ligovém kole prohrál na Anfield Road s Liverpoolem 0:2, když za domácí skórovali Van Dijk a Salah. Před tím však Solskjaerovi svěřenci porazili po gólu Maty Wolves a postoupili do další fáze FA Cupu. Ve 22. kole to schytal Norwich, který dostal od Red Devils příděl 4:0. Dvakrát se trefil Rashford, jednou pak Martial a Greenwood. V Manchesteru však stále bojují s poměrně početnou marodkou, na které jsou momentálně McTominay, Pogba, Rashford, Rojo a Tuanzebe. "Je pro nás rána, že je Marcus (Rashford) mimo hru, ale to je fotbal. Po celou sezonu byl fantastický a teď se bohužel musíme obejít bez něj. Proti Burnley budou připravení stejní hráči jako minulý víkend," uvedl pro klubový web manažer Ole Gunnar Solskjaer.

Burnley se v minulém kole vytáhlo na favorita, když na domácím stadionu porazilo v tu dobu druhý Leicester 2:1. "Lišky" sice poslal do vedení Barnes, jenže ve druhé půli neproměnil penaltu Vardy a za domácí zápas otočili Wood a Westwood. Proti United bude chybět Ashley Barnes. Otazník visí nad islandským křídelníkem Gudmundssonem. "Johann měl několik dobrých dnů a je šance, že by se vrátil do sestavy. Doufám, že už bude o víkendu připravený. Co se týče utkání s Manchesterem United, tak tomu dávám volný průběh," líčil pro klubové stránky manažer Sean Dyche.

Poslední vzájemný zápas vyhráli v prosinci Man Utd 2:0, kdy se střelecky prosadili Martial s Rashfordem.
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Jones, Maguire, Shaw - Fred, Matič - Greenwood, Mata, James - Martial.
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Bardsley, Tarkowvski, Mee, Taylor - Hendrick, Westwood, Cork, McNeil - Rodriguez, Wood.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.52 - 7.63
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AFC Bournemouth - Brighton & Hove Albion  (úterý 20:30)
Pád Bournemouthu stále nemá konce a situace na Dean Court začíná být kritická. V oblacích se však nevznáší ani nedaleký Brighton a také Seagulls budou mít pravděpodobně co dělat se záchranou. Úterní střet obou celků tak může hrát v zúčtování na konci signifikantní roli.

Pamatujete na doby, kdy skromný Bournemouth pod vedením neznámého Eddieho Howea udivoval celou Anglii obdivuhodnými výsledky a neměl problém se v Premier League udržet v konkurenci slavnějších a bohatších protivníků? Pokud ano, tak vám musí být současných Cherries líto. Dá se říct, že až nyní, po pěti sezónách sídlí Bournemouth tam, kde měl bojovat po celou dobu svého působení v nejvyšší anglické soutěži, tedy na chvostu tabulku. O to je pád na dno bolestivější.

Na začátku právě probíhajícího ročníku to přitom ještě tak špatně nevypadalo, ovšem v listopadu začal tvrdý pád Cherries. Howeowa družina má suverénně nejhorší formu ze všech účastníků Premier League. V posledních dvanácti ligových klání vybojoval Bournemouth jen čtyři body a propadl se až na současnou předposlední pozici. O víkendu dokonce nestačil ani na poslední Norwich.

V oslnivé fazóně nehraje ani Brighton. Pravda, remíza s Chelsea byla spíš nad plán a ani za výkon na hřišti Tottenhamu se Seagulls nemuseli stydět. Na slabší soupeře už se však "Racci" nedokážou vyburcovat. Proto taky v posledních osmi ligových zápasech skolili právě jen Bournemouth. Po remíze s Aston Villou v minulém kole tak zůstává Brighton jen těsně nad sestupovými vodami, konkrétně na patnáctém místě.

Seagulls tak může těšit alespoň relativně uspokojivý stav marodky na níž figurují pouze stoper Dan Burn a útočník José Izquierdo. Hostům bude kvůli trestu za červenou kartu chybět obránce Steve Cook. Svého prvního startu v Premier League se tak může dočkat mladík Lloyd Kelly.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - A. Smith, Francis, Aké, Rico - H. Wilson, Gosling, Lerma, Fraser - C. Wilson, Solanke
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Montoya, Webster, Dunk, Bernardo - Groß, Stephens, Pröpper - Jahanbakhsh, Maupay, Trossard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.28 - 2.67
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Aston Villa - Watford FC  (úterý 20:30)
Aston Villa i Watford patřily na začátku sezóny mezi největší outsidery, avšak v poslední době ukázaly oba celky, že se nehodlají vzdát zadarmo. První vzájemné klání na konci prosince ovládli jasně Hornets, povede se Villans na domácí půdě vendeta?

Nováček z Birminghamu to po návratu mezi elitu nemá jednoduché, bojuje však naprosto příkladně. Villans sice trpí v defenzivě, ale o to větší úsilí vrhají do útoku, jenž patří napříč celky z dolní poloviny tabulky mezi ty nejpotentnější. Hráči ve vínových dresech se střelecky prosadili i v minulém kole, kdy jim remízu 1:1 v Brightonu zařídil čtvrthodinu před koncem Jack Grealish.

Přesto Villans nadále kotví v sestupových vodách a v boji o záchranu jim již nepomůže Jonathan Kodija. Fotbalista z Pobřeží slonoviny prožívá náročnou sezónu, ve které se mu nevyhýbají zranění, načež dal před bojem o místo v sestavě Aston Villy přednost odchodu do Kataru. Dužina manažera Deana Smithe tak nadále hraje bez klasického hroťáka, první volba na tento post Wesley si už totiž v tomto ročníku nezahraje.

Watford byste ještě před měsícem našli zcela neomylně na chvostu pelotonu Premier League. Od příchodu Nigela Pearsona však sršní letka povstala a obdivuhodně uniká sestupu. Před duelem s Aston Villou drží Hornets šestizápasovou ligovou sérii bez porážky, během níž posbírali čtrnáct bodů, což je o pět víc než za celý předcházející průběh ročníku.

Nyní už tedy "Sršně" hledáme v tabulce výš, konkrétně na sedmnácté pozici, a to jen bod před Villans. Také Hornets však schází jedna z ofenzivních opor, Ismaïla Sarr se totiž naposledy proti Tottenhamu nepříjemně zranil. Nahradit by jej mohl navrátivší Danny Welbeck.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Reina - Konsa, Mings, Hause - Guilbert, Drinkwater, Hourihane, Targett - Trézéguet, El-Ghazi, Grealish
Watford FC - pravděpodobná sestava:
Foster - Mariappa, Dawson, Cathcart, Masina - Chalobah, Capoue - Deulofeu, Doucouré, Pereyra - Deeney
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.13 - 3.47 - 2.39
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - Newcastle United  (úterý 20:30)
Nějaký čas se potáceli okolo sestupových pozic, nyní však hráči Evertonu i Newcastlu vystoupali až do klidného středu tabulky. Do vzájemného zápasu tak půjdou jako sousedé z jedenácté a dvanácté pozice.

Toffees výrazně nakoplo odvolání Marca Silvy. Od té doby se vystřídali na lavičce dva manažeři, kteří za osm zápasů dokázali získat více bod než Silva za úvodních patnáct. Everton z těchto osmi utkání prohrál pouze na Etihadu, toto zaváhání ale už dokázal napravit, když porazil Brighton a remizoval na půdě West Hamu. O tyto úspěchy se brankami zasloužili Calvert-Lewin a Richarlison. Tito dva jsou také nejlepšími střelci svého týmu, mladý Angličan nasázel devět branek, Brazilec o jednu méně. Od jmenování Duncana Fergusona se v lize neprosadil žádný z jejich spoluhráčů.

I Magpies mají od listopadu výrazně zlepšené výsledky. Mezi svátky sice přišel útlum v podobě tří porážek, po Novém roce ale už černobílí zase válí - postoupili přes Rochdale v FA Cupu, v lize remizovali ve Wolverhamptonu a v sobotu dokonce po Haydenově trefě v nastavení zdolali Chelsea. I přes vysoký počet bodů ale stále trápí "Straky" jedna věc - málo vstřelených branek. Jsou jedním ze čtyř týmů, které mají průměr nižší než jeden gól za zápas. Důvodem je i absence gólového útočníka. Více než dvakrát zavěsil v letošním ročníku Premier League vstřelil jen pětibrankový Shelvey, který se ale naposledy prosadil před více než měsícem.

Domácím narušuje jejich ofenzivní možnosti absence Richarlisona, chybět bude i Sigurdsson a v ohrožení jsou starty Iwobiho a stopera Keana. Newcastle trápí ještě početnější marodka, vedle dlouhodobých absentérů možná nenastoupí ani Carroll.
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Sidibe, Mina, Holgate, Baines - Walcott, Davies, Delph, Bernard - Calvert-Lewin, Kean
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dúbravka - Haydene, Fernández, Lascelles, Clark, Ritchie - Almirón, Longstaff, Shelvey, Saint-Maximin - Joelinton
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.33 - 7.77
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sheffield United - Manchester City  (úterý 20:30)
Hráči Manchesteru City si v sobotu narušili sérii pěti vítězství v řadě, o návrat na vlnu úspěchů budou usilovat v úterý proti nesnadnému soupeři. V cestě za třemi body jim bude stát Sheffield United, který stále útočí na evropské poháry.

Tito soupeři se setkávají zhruba po třech týdnech, v posledním utkání roku 2019 uspěli na Etihadu domácí. To byla jediná ze tří porážek, které Blades utrpěli od konce října - zbylé dvě byly od Liverpoolu a Newcastlu. Teď za sebou navíc mají poměrně vydařené dva víkendy. Nejprve totiž doma zdolali jedinou brankou West Ham, aby v sobotu díky Fleckově trefě vydřeli bod na hřišti Arsenalu.

"Budeme muset předvést jedno z nejlepších představení sezóny, abychom mohli pomýšlet na dobrý výsledek. Náš výkon na Etihadu minulý měsíc byl skvělý. Na míči i bez něj jsme vypadali opravdu dobře a omezili jsme jejich hru, což je potěšující. Víme, že budou držet balón, ale snad jim způsobíme problémy stejně jako minule," říká lodivod Sheffieldu United Chris Wilder.

Citizens sice mají opticky výbornou formu, když z posledních jedenácti utkání devět vyhráli a jedno remizovali, jenže při pronásledování suverénního Liverpoolu by potřebovali neztrácet v ligové soutěži body vůbec. Mezi takové zbytečné ztráty se zařadila i sobotní domácí plichta s Crystal Palace. Po Tosunově trefě sice dokázal dvěma góly otočit Agüero, jenže Fernandinhův vlastenec znamenal dělbu bodů.

Ještě ale zpátky k Sergiu Agüerovi. Argentinský ostrostřelec válí a v posledních dvou zápasech nasázel pět branek, v předchozích jedenácti startech v základní sestavě se prosadil třináctkrát.

Pep Guardiola už v titul pochopitelně nevěří. "Našim cílem je skončit druzí, zlepšovat se každý den a připravit se na vyřazovací zápasy v ostatních soutěžích. Ty nemůžete odehrát dobře, pokud se vám nedaří v lize," tvrdí španělský manažer.

Hosté pro nadcházející zápas nemohou nadále počítat s Laportem, v ohrožení je navíc start dalších dvou obránců, Stonese a Mendyho. U domácích visí otazník nad startem McGoldricka.
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Henderson - Basham, Egan, O'Connell - Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens - Robinson, Mousset
Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Otamendi, Fernandinho, Zinchenko - De Bruyne, Rodri, Silva - Mahrez, Agüero, Jesus
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.00 - 4.99 - 1.42
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Crystal Palace - Southampton FC  (úterý 20:30)
Už čtyřikrát v řadě skončilo ligové utkání Crystal Palace remízou. Nyní budou modro-červení čelit soupeři, který v poslední době sbírá spíše vítězství. Southampton se už odlepil od sestupových pozic a atakuje horní polovinu tabulky.

Eagles zvládli první povánoční duel s West Hamem, poté však už vyhrál nedokázali. Vypadli z poháru proti Derby a, jak již bylo zmíněno, v lize čtyřikrát remizovali. Trochu překvapivě žádný z nerozhodných výsledků nebyl bezbrankový, což je u třetí nejhorší ligové ofenzivy, kterou se Palace "pyšní", jev nevídaný. Hodgsonovi svěřenci stále hledají ve svých řadách kanonýra a marně se pokoušejí probudit Zahu, kterého alespoň částečně zastupuje šestigólový Jordan Ayew.

Saints v posledních šesti ligových zápasech získali třináct bodů, což je jen o dva méně než v celém předešlém průběhu tohoto ročníku Premier League. Jejich série pěti utkání bez porážky skončila v sobotu, kdy nedokázali uhájit domácí prostředí proti Wolverhamptonu. A to přesto, že v poločase po gólech Bednarka a Longa vedli 2:0, hosté ale zásluhou Netovy a dvou Jiménezových branek otočili a odvezli všechny body. Zatímco domácí svého střelce hledají, "Svatí" ho mají. Danny Ings se v posledních sedmnácti utkání v lize prosadil třináctkrát, celkově má na kontě ještě o gól více a stíhá v pořadí šutérů Vardyho s Agüerem.

Domácí budou nadále postrádat plejádu zraněných hráčů, chybět bude kvůli trestu potřetí a naposledy Luka Milivojević. Pozitivní zprávou je alespoň návrat Maxe Meyera. Hosté přijedou bez Bednarka a pravděpodobně i Valeryho.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaita - Kelly, Tomkins, Cahill, Riedewald - Kouyaté, McCarthy, McArthur - Ayew, Tosun, Zaha
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Cedric, Stephens, Vestergaard, Bertrand - Ward-Prose, Højbjerg - Djenepo, Redmond - Obafemi, Adams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.86 - 3.17 - 2.79
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chelsea FC - Arsenal FC  (úterý 21:15)
Posledním úterním zápasem vloženého čtyřiadvacátého kola bude atraktivní souboj mezi Chelsea a Arsenalem. První vzájemný duel těchto dvou celků před několika týdny ovládli Blues, když špatně se vyvíjející zápas na Emirates Stadium dramaticky otočili v samém závěru a nyní mají možnost na domácí půdě londýnské derby ovládnout i podruhé. Oba celky mají po minulém kole rozhodně co napravovat...

Zatímco Arsenal znovu prohospodařil nadějně rozjetý zápas a přišel v závěrečné desetiminutovce o vedení s Sheffieldem United, Chelsea si na půdě Newcastlu vedla ještě hůře a gólem Haydena na samém sklonku nastavení dokonce překvapivě prohrála 1:0. K úlevě Blues však ztráceli body i téměř všichni okolní konkurenti v boji o příčky zajišťující účast v Lize mistrů, a tak Chelsea zůstává čtvrtá s pětibodovým odstupem od pátého Manchesteru United. Arsenal je s propastnou desetibodovou ztrátou až desátý.

Ve zmíněném zápase s Newcastlem si přivodil zdravotní potíže mladý bek Reece James, ovšem jeho potíže s kolenem by neměly být vážnějšího rázu a dost možná odchovanec Chelsea stihne naskočit do hry již proti Arsenalu. Na soupisku se vrací i další krajní obránce Marcos Alonso a Frank Lampard tak má k dispozici téměř kompletní kádr s výjimkou Christiana Pulisiće a dlouhodobě zraněného Rubena Loftuse-Cheeka.

To Arsenal se musí vypořádat s citelnější ztrátou v podobě kapitána a suverénně nejlepšího střelce týmu Piérra-Emericka Aubameyanga, jenž si stále odpykává třízápasový trest za vyloučení v zápase s Crystal Palace. Mimo hru zůstávají také Nelson, Kolašinac, Tierney a Chambers, ovšem po nemoci se může vrátit do středu obrany Sokratis Papastathopoulos a s každým dalším kolem je víc a víc na spadnutí i účast Héctora Bellerína na kraji obrany.

Trenér Arsenalu Mikel Arteta se nechal slyšet, že jeho tým potřebuje v úterý nutně zvítězit, jestliže chce udržet alespoň malou naději na ukořistění čtvrtého místa, ovšem Kanonýři na Stamford Bridge nedokázali v lize vyhrát již sedmkrát po sobě, přičemž hned v šesti případech zde prohráli.
Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Kepa - James, Christensen, Rüdiger, Azpilicueta - Kanté, Jorginho, Kovaćić - Willian, Abraham, Mount
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Maitland-Niles, Sokratis, Luiz, Saka - Torreira, Xhaka - Pépé, Özil, Martinelli - Lacazette
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 3.94 - 4.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC22211052:1464
2.Manchester City23153564:2748
3.Leicester City23143648:2345
4.Chelsea FC23123839:3039
5.Manchester United2397736:2734
6.Wolverhampton Wanderers23810534:3034
7.Sheffield United2389625:2233
8.Tottenham Hotspur2387836:3131
9.Crystal Palace2379722:2630
10.Arsenal FC23611630:3229
11.Everton FC23851026:3329
12.Newcastle United23851022:3429
13.Southampton FC23841129:4228
14.Burnley FC23831226:3827
15.Brighton & Hove Albion23671026:3125
16.West Ham United22651126:3423
17.Watford FC23581020:3423
18.Aston Villa23641329:4422
19.AFC Bournemouth23551320:3620
20.Norwich City23451423:4517

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1511)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele