Mediální tlak i tlak vlastní rodiny, kterým si Harry za poslední necelé dva týdny musel projít, byl určitě psychicky nesmírně náročný. V boji za svobodnější život zůstal v rodné Británii sám a musel čelit nejen značnému poklesu popularity u zklamaných britských občanů, ale jistě i výčitkám ze strany svých nejbližších.

Částečná ztráta královských titulů, již žádné peníze z kapes britských daňových poplatníků a zbavení veškerých pracovních povinností souvisejících s britskou královskou monarchií. To vše a další se rozhodlo v posledních dnech. Takové radikální řešení neočekával ani samotný Harry, kterého nové skutečnosti pořádně zaskočily. „Doufali jsme, že budeme nadále sloužit královně, Společenství a mým armádním spolkům bez veřejného financování. Bohužel to nebylo možné,“ vyjádřil podle agentury Reuters své zklamání Harry.

Smutek mu ale dlouho nevydržel. Alespoň částečně ho přebil fakt, že záhy po své poslední oficiální pracovní schůzce s britským premiérem Borisem Johnsonem na bilaterálním setkání na britsko-africkém investičním summitu v Londýně mohl konečně odletět za svou ženou Meghan a synkem Archiem do kanadského Vancouveru. Tam dorazil v pondělí ve 21,45 hodin místního času. A podle fotek vévody ze Sussexu vystupujícího z Boeingu 747, které najdete v naší galerii, je znát, že se mu viditelně ulevilo. Úsměvy totiž rozdával na všechny strany!

V Kanadě plánují Harry a Meghan Markleová žít poklidným životem v luxusním domě v přepočtu za 27,5 milionu dolarů, což je při aktuálním kurzu asi 632 milionů korun. Střídavě se ale budou vracet do Velké Británie, kde mají nově zrekonstruované sídlo Frogmore House, za nějž sice britští občané z daní vysolili kolem 70 milionů korun, ty ale bude muset páreček ze Sussexu po svém odstoupení z funkce vrátit do státní kasy.

VIDEO: Nepovedené přistání Harryho a Meghan

Fotogalerie
71 fotografií