Hlavní obsah

Trendem v jídelnách jsou masivní stoly s deskami z odolných dřev

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Interiérovým hitem poslední doby se stává masivní a těžký nábytek, který nechá plně vyniknout kráse a struktuře dřeva. Kousky s dřevěnými deskami s přiznanými barevnými odchylkami, kůrou a prasklinami se objevují v moderních interiérech stále častěji. Nejlépe zapadnou do domácností zařízených v přírodním stylu.

Foto: Chaplins Furniture

Kolekce Eros vznikla v různých dřevěných povrchových úpravách.

Článek

Dnešní trendy se opět vrací k tradičnímu nábytkovému řemeslu. Výrobky z masivu jsou nadčasovou kvalitou, která vydrží věky a případná patina jim jen dodá na kráse.

Nejlépe zapadnou do prostor inspirovaných přírodou, ve kterých nechybí rostliny, bambusové dekorace, bavlněné textilie apod.

Foto: Chaplins Furniture

Masivní jídelní stůl Gordon, navržený v roce 2016 pro Cattelan Italia, má základnu vytvořenou z lakované oceli.

Případné nedokonalosti dřevěných desek k tomuto typu nábytku rozhodně patří. Rozhodně tedy nevadí, pokud jsou kraje nepravidelné a barva dřeva různá.

Právě autenticita a originalita jsou něčím, co k tomuto typu nábytku patří a dodává mu na kráse.

Foto: Brabbu Design Forces

Dubový jídelní stůl Apis má základnu v matné mosazi.

Tyto stoly nejlépe zapadnou do interiéru v přírodních tónech. Prostoru by tak měly vévodit tóny bílé, šedé, béžové, slonové kosti, zelené nebo okrové barvy. Vyhněte se sytým křiklavým barvám spojeným s umělou hmotou.

Foto: Lime Lace

Masivní stoly vhodně osvětlete závěsnými svítidly tak, aby vynikla jejich pravá krása.

Foto: Boca do Lobo

Středový stůl Empire je vyroben z mahagonového dřeva a má leštěný mosazný povrch. Trhliny jsou ručně vyřezávány a vykládány mosaznými plechy.

Aby nábytek opravdu dlouho vydržel, sáhněte po kouscích z opravdu odolných dřev. Pro interiérové jídelní stoly je skvělou volbou dub, akát nebo habr.

V exteriéru volte například teak nebo palisandr. Ty jsou odolné i vůči škůdcům a nepříznivému počasí.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Interiér s jídelními stoly z masivu můžete doplnit bambusovým nábytkem. Ten je mnohem subtilnější a lehčí a vyváží tak robustní vzhled těžkých stolů. Prostor pak bude působit vzdušně a lehce.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám