Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Malou Lucinku (2) pokousal ve školce kamarád. Musela na operaci, odškodné je k smíchu

Autor: DH - 
21. ledna 2020
19:56

Prožila si pořádná muka a její rodiče zase týdny létání po lékařích. Dvouletou Lucinku ve školce kousl její vrstevník tak, že skončila na operaci. Maminka dívenky ale zůstala v šoku zejména z pojistného, které jí přiřkli.

Ke kousnutí dvouroční Lucinky došlo na konci listopadu loňského roku v mateřské škole v Horním Zemplíně na Slovensku. Chlapec ji kousl tak ošklivě a hluboko do oblasti zad, že musela na operaci. Doma pak strávila dalších třicet dní. Maminka ovšem personál školky nevinní.

„Nemám jim za zlé to, co se stalo. I jiné maminky si stěžovaly, že to ten chlapeček udělal jejich dětem," svěřila se matka Monika Lovászová pro TV JOJ. „Maminku chlapečka jsme vícekrát upozorňovali na nevhodné chování jejího syna a pokoušeli jsme se to řešit,“ sdělila televizi ředitelky školky Lucia Burdová.  Napjaté vztahy ve školce se vyřešily až odchodem chlapce do jiného zařízení, i když problémy rodiny malé Lucinky a její mámy tím vlastně teprve začaly.

Děti ve školce měly společné pojištění, a tak to paní Monika vyzkoušela taky. Chtěla pro dceru získat nějaké bolestné. Tam ale tvrdě narazila. Na bolestné prý nemá Lucinka žádný nárok. „Za každý uplynulý den léčení od 8 do 21 dne, což dělá 14 dní, má poškozený nárok na pojistné plnění v hodnotě 1 eura. Dcera paní Lovászové tak má nárok na plnou pojistnou sumu ve výši 14 eur,“ uvedla mluvčí pojišťovny pro televizi.

Video: Malou Lucinku (2) pokousal ve školce kamarád. Musela na operaci, odškodné je k smíchu

Video  Malou Lucinku (2) pokousal ve školce kamarád. Musela na operaci, odškodné je k smíchu  - TV JOJ/Noviny.sk
Video se připravuje ...

S tím ale rodina nesouhlasí. Podle nich je za to, co si jejich holčička vytrpěla, uvedená částka přímo výsměch. Paní Monika proto hodlá podat proti rozhodnutí stížnost a případně je ochotná jít i k soudu. Malou radost jí svým krokem udělala alespoň školka, která jí odpustila platbu měsíčního školného, jež dělá 10 euro měsíčně, na jeden celý rok. „Ještě mi dali 50 euro na náhradu toho, co jsem platila za léky, takže před nimi smekám klobouk za to, jak se k tomu dobře postavili,“ uzavřela celou kauzu maminka malé Lucinky, která se po celém incidentu už téměř zotavila.

MiraF ( 22. ledna 2020 00:28 )

ano svatá pravda pojistka se uzavírá proto aby hlupák platil pojistné a né proto aby hlupák chtěl plnění pojistné události

vagin-analev ( 21. ledna 2020 21:25 )

Pojistka slouží pouze k placení pojistného. Jen hlupák to bere jako pojistku která uhradí škodu.

Zobrazit celou diskusi