Hlavní obsah

Šampionka na kolenou. Šarapovovou čeká krutý pád

Australian Open zažilo během druhého dne turnaje hned několik překvapení v zápasech tenistek. Těžko říct, zda mezi ně ještě počítat i vypadnutí pětinásobné grandslamové šampionky. Maria Šarapovová v úvodním kole nestačila na Donnu Vekičovou a je možné, že Melbourne vidělo její poslední představení na tomto grandslamu. Jestli sem totiž dorazí za rok, ruská hvězda netuší. „Nemám křišťálovou kouli,“ prohlásila bývalá světová jednička.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Donna Vekičová vyřadila na Australian Open Marii ŠarapovovouVideo: sntv

 
Článek

Její návrat na kurty po dopingové aféře ovlivňují zranění. Kvůli bolavému rameni loni odehrála jen patnáct zápasů, z nichž hned několik musela v průběhu skrečovat. Maria Šarapovová klesá žebříčkem a vypadá to, že nějaké velké zlepšení už asi nepřijde. Jako sto pětačtyřicátá hráčka se na Australian Open nekvalifikovala. Pořadatelé jí však udělili divokou kartu.

Los jí v úvodním kole přiřadil Donnu Vekičovou. Dvacátá hráčka světa první set ovládla 6:3, a když ve druhém s pětinásobnou grandslamovou vítězkou prohrávala už 1:4, nevzdala se a vývoj otočila na 6:4. Šarapovová tak neobhájila loňské osmifinále a propadne se ještě víc. „Mohla bych tady vyprávět, čím vším jsem si kvůli ramenu prošla, ale nejsem taková,“ prohlásila Šarapovová.

„Hrála jsem tady. Bylo to těžké, ale zápas jsem dokončila, i když nedopadl tak, jak jsem chtěla,“ dodala s tím, že zda ji fanoušci uvidí na Australian Open i příští rok, netuší. „Nevím. Nevím. Nedokážu říci, co se stane za rok. Ještě jsem nad tím nepřemýšlela. Ráda bych, ale nemám křišťálovou kouli, abych věděla, co bude. Jediné, co musím, je věřit si,“ vysvětlovala bývalá světová jednička, která však v žebříku spadne pod prvních 350 hráček světa.

Loni v závěru sezony začala spolupracovat s italským koučem Riccardem Piattim, který nedávno prohlásil, že si je jistý, že se jeho svěřenkyně dokáže ještě prosadit. Situace ruské krásky ohledně působení na dalších turnajích a případné účasti na příštím Australian Open je stále komplikovanější.

Reklama